Bílí Tygři Liberec

Kapitán Jenčovský zve fanoušky do Lomnice: Věříme, že to bude mít grády!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Už ve čtvrtek se tygří juniorka představí ve speciálním utkání s Pardubicemi na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou. Na zápas, na kterém bude připraven i bohatý doprovodný program, zve kapitán liberecké U20 Mikuláš Jenčovský.

Junioři Bilých Tygrů do spřátelených měst v Libereckém kraji vyjíždí v posledních letech pravidelně. A vždy se mohou opřít o skvělou diváckou podporu přímo na stadionu. "Do Lomnice se těšíme," hlásí Jenčovský. "Zároveň doufáme, že přijde hodně lidí a bude to mít grády. Je tam malé hřiště, hokej bude rychlý a svižný."

Kromě speciálního nádechu bude mít zápas pro oba celky i velkou sportovní důležitost. Liberec a Pardubice v tabulce dělí jen čtyři body, oba týmy se přitom snaží vybojovat umístění v nejlepší osmičce, která si zahraje play-off. K tomuhle cíli zatím mají o trošku blíže naši hráči. "Bude to těžký zápas. Teď jsme čtyřikrát za sebou prohráli, takže do toho dáme všechno. To ale určitě platí i pro Pardubice," tuší liberecký kapitán.

Zmíněná série proher se s Tygry táhne od začátku nového kalendářního roku, před tím přitom drželi naopak šňůru vítězství. "Jak z toho ven? Musíme zlepšit zakončení, v tom hodně tápeme," ví Jenčovský. Liberec ve čtyřech duelech v roce 2023 doposud skóroval jen šestkrát. Do zápasu v Lomnici tedy půjde pořádně motivovaný a odhodlaný střeleckou smůlu prolomit a potěšit diváky.

V utkání se zároveň představí několik hráčů, které už fanoušci mohli vidět v seniorské extralize. Brankář Daniel Král dokonce přivezl stříbro z mistrovství světa U20. Zkušenosti s nejvyšší českou soutěží mají ještě v libereckém kádru útočníci Lukáš Plos a právě Mikuláš Jenčovský. Ten debutoval v minulém týdnu proti Olomouci, pak si zahrál ještě na Spartě a toto úterý proti Hradci Králové.

"Byl to pro mě splněný sen," potvrzuje liberecký odchovanec Jenčovský. "Podobný cíl má podle mě většina hráčů. Jsem šťastný, že se mi to splnilo. Byla to show!"

Uvidíme se s vámi v Lomnici? Utkání startuje ve čtvrtečních 17:00.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit