Bílí Tygři Liberec

Boj o čtyřku vrcholí posledním kolem! V něm Tygři narazí na Vítkovice

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - Tygři se vezou na neporazitelné vlně, v únoru nebyli poraženi a i do března vstoupili vítězně, když přehráli Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Teď je však čeká nelehký úkol, v neděli mají poslední šanci zajistit si přímý postup do čtvrtfinále. Budete u toho? Utkání začíná v 16:30 hodin.

Neporažení

Bílí Tygři za minulý měsíc neokusili ani jednu porážku a na tuto sérii navázali i v pátek v Karlových Varech, kde zvítězili 4:3 v nastavovaném čase. Šlo o letošní devatenáctou remízu, čímž vyrovnali klubový rekord počtu remíz v jedné sezóně.

Také Vítkovicím se daří. Od začátku února prohrály pouze dvakrát, a to se Spartou a českobudějovickým Motorem. V pátečním duelu přestříleli Vítkovičtí Kometu Brno 5:2 a i v posledním kole budou mít o co hrát, jelikož hájí druhé místo právě před Spartou.

Koho sledovat?

Liberecký útočník Jaroslav Vlach byl tím, kdo v prodloužení rozhodl zápas s Karlovými Vary a pomohl tak Liberci ke dvěma důležitým bodům do tabulky.

Kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V zápase s Kometou přispěl k výhře gólem a asistencí. Bude střelecky aktivní i proti Liberci?

Bojujeme o čtyřku

Liberec a Vítkovice proti sobě v letošní sezóně odehrály již tři vzájemná utkání, z výhry se pokaždé radoval soupeř z Ostravy. Tentokrát však Tygrům nejde jen o výhru nad Vítkovicemi, tento zápas jim dává poslední šanci na přímý postup do čtvrtfinále, kam postupují první čtyři týmy.

Liberec má momentálně stejný bodový součet jako hradecký Mountfield, jenž v neděli narazí na lídra tabulky – Pardubice. V případě bodové shody mezi Hradcem a Libercem postupuje Hradec z důvodu lepší bodové bilance ze vzájemných zápasů. Aby si tak Tygři zajistili postup, musí mít v konečném součtu o bod více.

Kdo se bude nakonec radovat z přímého postupu do čtvrtfinále? To se dozvíme již tuto neděli! Buďte u toho, začínáme v 16:30!

Poslední vzájemné utkání

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:0
Branky a nahrávky: 30. Mikuš (Lakatoš, Mueller), 48. Kotala (Kalus)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Filip Pešán: Hlavní náplní přípravy je teď silový trénink. Na led chceme chodit 3× týdně

Nejnovější články

V Liberci končí gólmani Hrenák s Paříkem

Loučící se Birner: Už to bude na jiných klucích. Jsem rád, že na to budu koukat

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit