Bílí Tygři Liberec

Představení soupeře: Proti Plzni potřetí v historii

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Je rozhodnuto! I přes výhru nad Vítkovicemi se Tygři do elitní čtyřky těsně nevešli a o účast ve čtvrtfinále se tak budou muset porvat v předkole. V něm narazí na tým HC Škoda Plzeň.

Program předkola

Středa 8. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (18:00)
Čtvrtek 9. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (19:00, O2 TV Sport)
Sobota 11. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec

Neděle 12. března: HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel)
Úterý 14. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň (případný 5. duel)

Vzájemná bilance

V sérii na tři vítězná utkání se Liberec utká s Plzní, s kterou má letos pozitivní bilanci. Vzájemné zápasy v této sezóně však byly velmi vyrovnané, hned první tři setkání muselo totiž rozhodnout prodloužení. V něm dvakrát slavili vítězství Tygři, Západočeši se v nastaveném čase radovali jednou. Až poslední střetnutí skončilo po šedesáti minutách, když svěřenci Patrika Augusty uspěli v Plzni poměrem 4:2. V předkole se tak dají očekávat vyrovnané bitvy, které rozhodnou ty nejmenší detaily!

Trenér Patrik Augusta o soupeři
Všechny play-off série jsou náročné. Plzeň má velmi rychlé a bruslivé mužstvo. My se na ni nachystáme jako na každého jiného soupeře.

V historii play-off na sebe obě mužstva dosud narazila dvakrát, pokaždé ve čtvrtfinále. V play-off 2010 Tygři otočili nepříznivý stav 0:2 na zápasy a po čtyřech porážkách postoupili, coby osmý nasazený tým, do semifinále. V roce 2017 byli rovněž úspěšnější Severočeši, kteří i přes neproměněný mečbol na domácím hřišti postoupili dál po šesti utkáních.

O soupeři

Škodovka nezažila ideální vstup do sezóny, což zapříčinilo i brzkou výměnu trenérů. Plzeň se však začala postupně zvedat a na chvíli se dokonce protlačila do elitní čtyřky. Nepovedený závěr základní části ale vedl ke konečném dvanáctému místu.

Jaroslav Vlach před sérií s Plzní
Plzeň je nepříjemný a urputný soupeř. Čekám vyrovnané zápasy, ve kterých budou rozhodovat maličkosti.

Nejproduktivnějším hráčem našeho soupeře byl v základní části útočník Petr Kodýtek, který nasbíral 15 gólů a 19 asistencí. Povedený ročník s bilancí 12+16 také zažívá Kryštof Hrabík, jenž strávil tři sezóny právě v Liberci. O titul nejproduktivnějšího obránce soutěže poté s libereckým Balinskisem až do poslední chvíle soupeřil Petr Zámorský (7+25).

Sérii začnou Tygři na domácím ledě už ve středu 8. března! Informace o prodeji vstupenek naleznete zde. Začíná play-off, buďte u toho!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit