Bílí Tygři Liberec

Z akademie: Dorost skončil na hokejkách Sparty, U15 už zná čtvrtfinálového soupeře

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Oba nejstarší akademické týmy – juniorka a dorost – už mají po sezóně. Dorostenci se do play-off sice jakožto vítěz základní části dostali, po osmifinálovém postupu přes Olomouc nicméně jejich cesta skončila ve čtvrtfinále proti Spartě. O medaile může ještě zabojovat devátá třída, kterou čekají Vítkovice.

Junioři bilancují sezónu

Tygří juniorce skončila sezóna už po základní části. Ačkoliv se Liberečtí dlouho drželi v horní polovině tabulky, po vánoční pauze se do formy už vrátit nedokázali a propadli se až na konečné dvanácté místo. Na našem webu aktuálně vyšel rozhovor s hlavním trenérem Richardem Lobem, který rozebírá příčiny neúspěchu.


Zase ta Sparta!

Dorost čekala po postupu přes Olomouc ve čtvrtfinále Sparta, došlo tedy k dalšímu play-off souboji na mládežnické úrovni hodně častých soupeřů. A bohužel se znovu ukázalo, že sparťané pro naše týmy bývají hodně záludnou překážkou.

Za stavu 1:1 na zápasy se série přesouvala do hlavního města. Bílí Tygři třetí utkání série výborně rozehráli, ve 2. minutě vedli už 2:0. Pak je ale srazil problém, který je tížil celé čtvrtfinále – individuální chyby. Sparta trestala nekompromisně a po obratu vyhrála 5:3.

V podobném duchu se nesl i středeční rozhodující duel. Naši hráči byli znovu aktivnější na kotouči, více stříleli. Sparťané si ovšem vždy počkali na správný moment k úderu a ustáli i nervózní závěr. Pražané zvítězili 4:3, celkově 3:1 na zápasy a radují se z postupu do semifinále. Liberec, který vyhrál základní část, končí na celkové páté příčce.

Devítka jde na Vítkovice

Svého čtvrtfinálového soupeře už zná i další vítěz základní části z našich řad. Devátá třída na závěr dlouhodobé fáze zvládla přímý souboj o první místo s Mladou Boleslaví a vzápětí se dozvěděla svého čtvrtfinálového soupeře.

Bílí Tygři změří síly s Vítkovicemi! Play-off začíná v pátek 31. března utkáním na ledě soupeře, domácí odveta je na programu o dva dny později v neděli. Vyřazovací fáze soutěže U15 se bude hrát formátem "Ligy mistrů" – tedy na dvojzápasy, přičemž o postupujícím rozhodne celkové skóre.


Letní kemp se vrací v klasickém formátu

Dobrou zprávu máme pro příznivce našeho každoročního letního kempu! Letos se uskuteční od 16. do 21. července a vrací se do oblíbeného formátu, kdy je v ceně zahrnuto i ubytování přímo v areálu. Letošní ročník už tradičního letního kempu bude určen hokejistům narozeným mezi roky 2010 - 2014. Děti se budou znovu moci těšit na českou trenérskou špičku a bohatý program na ledě i mimo něj.

Účastníky čeká 6 dní v moderním zázemí areálu Sport Parku Liberec, dvě tréninkové jednotky denně na ledě, dvě na suchu a mnoho dalšího. Kemp je určený pro hráče i brankáře! Ubytování i stravování zajišťuje klub v ceně kempu v rámci areálu. Máte o účast zájem? Tak klikněte na tento odkaz, kde najdete všechny potřebné informace včetně registračního formuláře.

Sledujte nás

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit