Bílí Tygři Liberec

V bráně jsem se soustředil hlavně na sebe, říká Jakub Neužil

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři ve čtvrtém čtvrtfinále Mountfieldem padli v poměru 1:2. Naděje na srovnání však dlouho držel liberecký Jakub Neužil, který se do branky v soutěžním utkání postavil po 35 dnech. "Pořád jsem věřil. Náš tlak se stupňoval a čím zápas směřoval k závěru, tím jsme hráli líp a měli ze hry víc,“ říká po své premiéře v extraligovém play-off.

Své dosud poslední střetnutí odchytal Neužil 17. února v Olomouci, kde bral výhru 3:2. Pro čtvrté čtvrtfinále však domácí lodivod Patrik Augusta ukázal právě na libereckou jedenatřicítku. O jeho nasazení proti Hradci se dle slov tygřího kouče rozhodlo po ranním rozbruslení. „Do zápasu jsem naskočil po pěti týdnech, takže jsem se soustředil hlavně na sebe. Chtěl jsem v bráně dělat správná rozhodnutí a nic jiného jsem neřešil. Bylo to pro mě dost těžké,“ svěřuje se gólman šelem.

Vstup do klání však nebyl ideální, jelikož se Mountfield dokázal prosadit z hole Christopha Lalancetta již 46 sekund po úvodním buly. Hosté mohli odskočit o dvě branky ve druhé části, branka Ethana Wereka ale byla po úspěšné trenérské výzvě liberecké lavičky odvolána. Lvi se ale dvougólového náskoku přece jen dočkali, to když se trefil na počátku třetího dějství Matěj Chalupa.

Patrik Augusta k Neužilově nasazení
Chytal parádně, stejně jako v sezóně. Odvedl výborný výkon a dal nám šanci vyhrát. My ji ale bohužel nevyužili.

„Zápas jsme začali mínus jeden gól, protože jsme inkasovali hned z první střely ani ne po minutě hry. Klobouk dolů před tím, že jsme se s tím nějak vypořádali a hráli potom vyrovnané utkání až do konce,“ popisuje Neužil, který skvělými zákroky, konkrétně čtyřiadvaceti, držel severočeské naděje.

Michal Bulíř o Jakubu Neužilovi
Byl ve strašně těžké pozici, ale myslím si, že to zvládl na jedničku. Obrovsky nám pomohl, některé zákroky byly fantastické. Vůbec na něm nebyla vidět nervozita. Ukázal, že v něm máme kvalitního gólmana.

S blížícím se koncem základní hrací doby se však Tygři dočkali snížení, a to díky přesilovkové trefě Michala Bulíře. Ta rozjasnila v Home Credit Areně pro Liberec potřebnou jiskru naděje, nicméně ten již tentokrát bohužel skóre srovnat nezvládl. „Pořád jsem věřil. Náš tlak se stupňoval a čím zápas směřoval k závěru, tím jsme hráli líp a měli ze hry víc,“ hodnotí tygří maskovaný muž herní projev.

Tento duel byl však pro něj kromě prvního startu v play-off jak letos, tak v kariéře, speciální i v jiném ohledu. Poprvé se totiž představil před domácím publikem! „Už jsme si z toho trochu dělali srandu, že to asi nepřijde. Do branky jsem se sice dostal za určitých okolností, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem si mohl zachytat doma před plnou halou,“ říká k premiéře na domácí ploše.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit