Bílí Tygři Liberec

Šelmy se vrací na led! Po reprezentační pauze vyzvou Hradec Králové

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Česká nejvyšší soutěž se začíná pomalu opět rozjíždět a po krátké pauze do akce vyrazí také družina Filipa Pešána. Před ní si Bílí Tygři vylepšili bilanci zápasů, na což se pokusí navázat ve středu, kdy změří síly s hradeckým Mountfieldem. Úvodní buly padne v 18:00 na ledě ČPP Areny.

Zlepšená forma

Severočeši si v posledních duelech napravili reputaci, když po vysoké prohře s Kometou dokázali následně porazit Plzeň a Mladou Boleslav. Liberečtí navíc v obou vítězných střetnutích inkasovali pouze jednu branku. Momentálně tak družstvo okolo kapitána Michala Birnera okupuje celkové šesté místo.

Lukáš Pařík o utkání s Mladou Boleslaví
Byl to z našeho pohledu dobrý zápas. Několikrát nás ale málem srazily samostatné úniky soupeře. To je něco, v čem se můžeme zlepšit a zapracovat na tom.

Také Hradec Králové se před reprezentační přestávkou naladil na správnou vlnu. Hradečtí totiž nejprve vyzráli na Vítkovice v nájezdech a následně si připsali výhru 5:2 proti brněnské Kometě. Mužstvo trenéra Martince si tak upevnilo pozici v top čtyřce, kde se nachází na děleném čtvrtém místě.

Koho sledovat

Jakub Rychlovský zůstal během pauzy v zápasovém vytížení, neboť byl trenérem Rulíkem nominován na Švýcarské hokejové hry. Zde si liberecký forvard odbyl svou premiéru, při které vsítil i svůj první gól. Povede se mu na vynikající výkony navázat?

Týmovou produktivitu Hradce Králové vede slovenský sniper Oliver Okuliar, který se do sítě soupeřů trefil už patnáctkrát. Celkově se hradecký útočník nachází na šestém místě v produktivitě celé soutěže s 23 body.

Gólové hody

Oba předchozí vzájemné duely měly jeden shodný aspekt. Domácí celek vždy dokázal nastřílet pět branek a zvítězit. Celkově to na góly byly velmi vydatné zápasy, neboť v prvním jich padlo osm a v druhém dokonce devět. Potvrdí se opět rčení můj dům, můj hrad?

Bude i toto měření sil gólově nabité, nebo se dočkáme skálopevných obran? I na tuto otázku získáme odpověď ve středečních 18:00!

Předchozí vzájemné střetnutí

Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield Hradec Králové 5:4
Branky a nahrávky: 4. A. Najman (Bulíř), 8. J. Dvořák, 23. Filippi (Rychlovský), 29. Bulíř (Budík), 45. Budík (McCoshen) – 26. Miškář (Blain), 36. Okuliar (Miškář), 55. Okuliar, 58. Lalancette (Okuliar, Blain).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Sezona plná rekordů! Jaké hranice Tygři překonali?

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit