Bílí Tygři Liberec

Jakub Dvořák odchází do kanadské juniorky

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Odchovanec Bílých Tygrů Jakub Dvořák opouští liberecké barvy. Mladý obránce nastupoval poslední dvě sezóny za „A“ tým, nyní se přesouvá do kanadské WHL.

Jakub Dvořák letos zasáhl do devatenácti extraligových duelů a připsal si v nich dvě branky s jednou asistencí. K tomu navíc přidal i tři utkání za liberecké juniory. Nyní talentovaný bek odchází do zámoří. Ve své kariéře bude pokračovat v kanadském klubu Swift Current Broncos, jenž hraje juniorskou soutěž WHL.

Odchovance tygří mládeže si na posledním draftu NHL vybral tým Los Angeles Kings, a to ve druhém kole. Jakubovi přejeme vše nejlepší v dalších krocích jeho hokejového života.

Profil Jakuba Dvořáka

Talentovaný obránce Jakub Dvořák je libereckým odchovancem a už od mládežnických kategorií pravidelně nastupoval za starší ročníky. Jinak tomu nebylo ani v sezóně 2021/22, kdy hrál převážně za juniorku, byť byl věkem stále dorostenec. Během ročníku ho sice potkalo dlouhodobé zranění, i tak toho ale stihl hodně! Na mistrovství světa kategorie U18 to s našimi reprezentanty dotáhl na konečnou čtvrtou příčku. S Tygry to navíc v jarním play-off dostal až do finále, po němž si nakonec na krk pověsil stříbro. Kromě toho si na farmě v Benátkách připsal první starty mezi dospělými.

V následující sezóně už se okamžitě zařadil do základní sestavy libereckého „A“ týmu, v půlce sezóny ho ovšem ze hry vyřadilo zranění. V jejím závěru se ovšem stihl včas uzdravit na mistrovství světa osmnáctiletých, kde vedl český tým jako kapitán. V dubnovém draftu NHL po něm poté v druhém kole sáhli Los Angeles.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit