Bílí Tygři Liberec

Aktualizujeme: Do Švédska vyrazí s Flynnem a Rychlovským i Najman

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Kryštof Havíř

Liberec – Své zástupce měl liberecký tým na dvou předchozích reprezentačních akcích a jinak tomu nebude ani následující týden, kdy se ve Švédsku uskuteční třetí podnik Euro Hockey Tour. Svůj druhý turnaj za národní mužstvo v této sezóně odehraje Jakub Rychlovský, první letošní nominaci obdržel Oscar Flynn a rovněž i Adam Najman. Ten byl do nominace Radima Rulíka doplněn dodatečně kvůli zranění Ondřeje Kašeho. Na tréninku národního týmu před odletem se navíc jako brankářská trojka objevil také Daniel Král.

Třiadvacetiletý forvard Adam Najman navázal na svou poslední sezonu i v té letošní. V té si připsal už 37 bodů (10+27) a v týmové produktivitě mu patří druhá příčka. Jen bod ho navíc nyní dělí od vyrovnání svého kariérního bodového rekordu. Minulou sezonu si už premiéru v reprezentačním dresu odbyl, letos v něm nastoupí poprvé.

Útočník Jakub Rychlovský hraje životní sezónu a s 18 vstřelenými góly je stále ve hře o nejlepšího zakončovatele celé soutěže. V dosavadním průběhu základní části nasbíral už 32 bodů. Svými výkony si vysloužil pozvánku na prosincový turnaj ve Švýcarsku, kde nastoupil za národní tým do dvou duelů a připsal si gól a asistenci.

Neméně povedený ročník zažívá Oscar Flynn, jenž má na svém kontě bilanci 15+18 a pouhých pět bodů mu chybí k vyrovnání loňského maxima. Za Česko už v minulosti odehrál čtyři zápasy, tuto sezónu ho trenér Radim Rulík nominoval do reprezentace poprvé.

Češi zahájí turnaj Beijer Hockey Games ve čtvrtek 8. února proti domácímu Švédsku. O víkendu budou následovat utkání s Finskem a Švýcarskem. Oběma nominovaným Tygrům blahopřejeme!


Daniel Král na tréninku národního týmu (ceskyhokej.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit