Bílí Tygři Liberec

Kluci mi to ulehčili, komentuje návrat Hrenák

Date of publication Author Natálie Kopecká

Praha/Liberec - Dávid Hrenák se do liberecké brány postavil po dlouhých měsících, kdy ho trápily zdravotní obtíže. Na Spartě se však Tygrům nezadařilo a výběru Pavla Grosse podlehli 1:4. „Ve prospěch Sparty rozhodly špinavé góly,“ smutní rodák ze Slovenska po návratu do zápasového kolotoče.

Letos poprvé vyhrál v duelu Liberce a Sparty domácí tým…
Je to tak. Bohužel, bylo to náročné utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Nám to nevyšlo, ale musíme pokračovat dál a nachystat se na další dva náročné zápasy, které nás čekají. Věřím, že se připravíme co nejlépe a příště budeme my tím lepším týmem.

V čem byla podle tebe Sparta lepší?
Podle mě dali, jak se říká, takové špinavější góly. Nám chyběl tlak do brány, který doufám, že v následujících zápasech zlepšíme a i nám tam začnou takové branky padat.

Sparťanský gólman se zmínil, že to byl zápas o trpělivosti. Vidíš to stejně?
Určitě ano. Utkání mělo nádech play-off, kluci blokovali střely, ve třetí třetině nikdo nechtěl udělat chybu a rozhodly detaily. Škoda, že Spartě tam padl gól navíc, když nepočítám ty do prázdné brány.

Vzhledem k tomu, že se nehrálo celé kolo, ale jen dva zápasy, mohli jste se výhrou dostat na čtvrté místo tabulky. Nemrzí to?
Nejen my, ale všechny týmy bojující o čtyřku se tam chtějí dostat. Naštěstí ještě není konec sezony a budeme mít další příležitosti o ni zabojovat.

Co podle tebe rozhodne boj o čtvrté místo?
Myslím, že se v rámci boje o čtyřku bude hrát takový play-off hokej, ve kterém budou rozhodovat detaily. Ať už zbytečná vyloučení nebo špinavé góly. Už teď je velmi cítit, jak se týmy na play-off připravují.

Jak se ti po čtvrt roce chytalo v libereckém dresu?
Musím říct, že kluci mi návrat hodně ulehčili. Zároveň musím poděkovat trenérům za přípravu, protože se mnou opravdu hodně pracovali.

Jak u tebe vypadaly uplynulé měsíce? Přeci jen jsi se zotavoval velmi dlouho…
Bylo to prakticky jako nový začátek sezony. Vše se dělo od začátku. Musel jsem podstoupit novou letní přípravu, která probíhala přes Vánoce (smích). Poprvé jsem si prošel něčím takovým, nikdy jsem tak dlouho mimo hru nebyl. Je to pro mě nová zkušenost, která se už, doufám, nebude opakovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit