Bílí Tygři Liberec

Sérii s Olomoucí rozhodne pátá bitva! Kdo otevře brány čtvrtfinále?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Tygři se po dvou domácích porážkách na začátku série vzedmuli a oplatili soupeři stejnou mincí! Dvě výhry na Hané znamenají, že předkolo rozhodne poslední zápas pod Ještědem. Vítěz postoupí do čtvrtfinále, pro poraženého sezóna končí. Utkání o setrvání v play-off odstartuje v úterních 18:00. Přijďte náš tým podpořit!


Venkovní vítězství

Do předkola vstoupila lépe Olomouc, která ovládla první utkání. To dospělo za stavu 0:0 až do prodloužení, které rozsekl Jakub Orsava. Ten samý hráč rozhodl v nastaveném čase i druhé střetnutí, v němž Tygři ztratili dvoubrankové vedení.

Michal Bulíř o výkonech v Olomouci
Byla to neskutečná týmová práce od celého mužstva. Měli jsme energii, chuť a odhodlání. Od prvního hráče po doktora bylo cítit, že se nechceme loučit se sezónou. To nás dovedlo ke dvěma výhrám.

Na Hanou tak jely šelmy s vědomím, že už nesmí v této sérii prohrát. Svěřenci Filipa Pešána ale na horkém olomouckém ledě zabrali a po dvou extrémně náročných duelech slavili dvě výhry. Předkolo je tak srovnáno na 2:2 a postupující vzejde až z pátého utkání v Liberci!

Koho sledovat

Útočník Michal Bulíř se na obou venkovních výhrách podílel gólem. V nedělním střetnutí byla jeho branka dokonce vítězná! Prosadí se i v zápase číslo pět?

Olomoucký Lukáš Nahodil předvedl ve čtvrtém duelu povedenou kulišárnu, kdy zpoza brány dostal puk do sítě odrazem o masku brankáře Hrenáka. Obrana Liberce se bude muset být před jeho chytrostí na pozoru.

Není cesty zpět

V hokejovém play-off není víc než rozhodující zápas série. Vše, co se stalo v předchozích utkáních, je zapomenuto. Vítěz bude moct dál usilovat o titul, pro poraženého začne dovolená. Liberečtí hokejisté mají s touto situací nemalé zkušenosti. Páté střetnutí předkola totiž absolvovali i v předchozích dvou sezónách. V obou případech hráli před svými fanoušky a uspěli. Využijí domácí prostředí i tentokrát?

Michal Birner před pátým zápasem
Byli jsme několikrát v situaci, kdy my byli ti, kteří vedli, a soupeř pak dokázal vyrovnat. Z nás to ale pak nějakým způsobem spadlo a dokázali jsme nakonec vyhrát. Podle mě je to tedy v tuto chvíli padesát na padesát.

Páté střetnutí mezi Libercem a Olomoucí odstartuje v úterních 18:00 a odvysílá ho O2 TV Sport!

Informace o prodeji vstupenek

Program předkola

Středa 6. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 0:1pp
Čtvrtek 7. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 2:3pp
Sobota 9. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:4
Neděle 10. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:5
Úterý 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc | 18:00, O2 TV Sport

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit