Bílí Tygři Liberec

Tygři posilují ofenzivu. Na dva roky podepsali mladíka Ryšavého

Date of publication Author Klub

Liberec - Na startu závěrečné fáze letní přípravy Tygři oznamují další posilu do ofenzivy. Z kanadské Western Hockey League přichází útočník Martin Ryšavý, který v minulé sezoně tamní juniorskou soutěž vyhrál s týmem Moose Jaw Warriors a s celkem 60 body patřil k tahounům mužstva. Na severu Čech podepsal dvouletý kontrakt.

Ryšavý je českým fanouškům známý z předloňského juniorského šampionátu v Halifaxu, kde s reprezentační dvacítkou dokráčel až do finále a bral stříbro. Čeští mladící získali medaili z mistrovství světa po dlouhých 18 letech a Ryšavý se na tom podílel třemi body v sedmi utkáních.

Pro jednadvacetiletého forvarda budou Tygři třetí destinací v tuzemsku. Dříve působil v rodném Přerově a ve Vítkovicích, za které v sezoně 2020/21 naskočil do šesti zápasů v extralize.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Martin je perspektivní útočník, který do našeho týmu přináší centimetry a kila, které nám scházely. Jedná se o hráče, který je hladový, chce se zlepšovat, a proto si myslím, že lepší štaci si pro svůj rozvoj nemohl vybrat.

Profil Martina Ryšavého

Rodák z Přerova prošel tamní mládeží a poprvé se stěhoval ve svých šestnácti letech do Vítkovic. V sezoně 2019/20 ale kromě pravidelného hraní ve vítkovické juniorce stihl i první dva starty v seniorském hokeji, když nastoupil za Přerov ve druhé nejvyšší soutěži. O sezonu později už sbíral i první ostruhy v Tipsport extralize, když šestkrát naskočil za Vítkovice. Většinu sezony ale odehrál na hostování v Přerově. Po sezoně byl draftován Columbusem, Blue Jackets si Ryšavého vybrali v sedmém kole. Vysoký útočník po draftu zamířil do Severní Ameriky a další tři ročníky strávil v juniorské WHL v dresu Moose Jaw Warriors. V poslední sezoně s týmem soutěž vyhrál a probojoval se až do bojů o Memorial Cup. V reprezentačním dresu se zúčastnil jednoho MS U18 a dvou MS U20, z čehož má i jednu stříbrnou medaili.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit