Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi se stal nejproduktivnějším Tygrem v historii!

Date of publication Author Klub

Liberec – V rámci čtvrtého utkání sezóny došlo k přepsání jednoho významného milníku liberecké organizace. Tomáš Filippi se ziskem jednoho bodu v zápase proti Litvínovu stal nejproduktivnějším hráčem tygří extraligové historie! Na této pozici vystřídal ikonu Liberce Petra Nedvěda.

Úvod nového ročníku byl zásadní nejen pro dobrý vstup do extraligy, ale také pro historické tabulky. Díky bodu získanému v duelu s chemiky se totiž stal Tomáš Filippi s 332 body v 444 zápasech všech částí sezóny nejproduktivnějším Tygrem historie! Dosud držel prvenství Petr Nedvěd se ziskem 331 bodů napříč porcí 304 utkání základní a vyřazovací části a skupiny o udržení.

Jiří Kudrna o rekordu Tomáše Filippi
Teď jsme zklamaní z výsledku zápasu, tyhle věci se doceňují spíše až později. Rekord ale ukazuje, že tu Tomáš odehrál spoustu kvalitních sezón a že je výborný hokejista.

Loňskou základní část zakončil Filippi po korekci statistik s dvaašedesáti body. Díky tomu usedl na trůn nejproduktivnějšího hráče Liberce v dlouhodobé fázi soutěže, když překonal Petra Nedvěda o šest bodů. Na skvělé výkony ale Filippi navázal také v posledním play-off, kde zaznamenal bodů osm. Na dorovnání a následné předběhnutí legendární třiadevadesátky v celkové produktivitě tak scházely elitnímu centrovi dva body.

Zatímco první krok učinil Filippi v úvodním kole v Brně, tak osamostatnění na prvním místě provedl právě v zápase s Litvínovskými, kde si připsal právě kýžený bod. Gratulujeme Tomáši Filippi k převzetí žezla nejproduktivnějšího hráče tygří organizace a věříme, že v dresu se šelmou na hrudi ještě mnoho bodů přidá!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit

Čepice zimní TYGR

390 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit