Bílí Tygři Liberec

První derby sezóny! Venkovní šňůru zakončí Tygři v Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Náročná série čtyř venkovních utkání se chýlí ke konci. Tygři si budou chtít spravit chuť po třech porážkách v Mladé Boleslavi, kterou porazili sedmkrát v řadě. Budou úspěšní i tentokrát? První derby tohoto ročníku odstartuje v pátek v 17:30.

Závěr venkovní série

Liberečtí hokejisté měli během října října na programu těžkou venkovní sérii, během které je čekal střet se všemi medailisty z minulého ročníku. Tygrům se na této šňůře doposud nedařilo, když prohráli s Třincem, Pardubicemi i Spartou. Nutno však podotknout, že s Dynamem i Pražany získali aspoň cenný bod za prohru v prodloužení, respektive nájezdech.

Mladá Boleslav dává v úvodních kolech zapomenout na nezdary z minulé sezóny. Bruslaři měli sice velkou smůlu na zranění hráčů, i přesto ale z deseti utkání vyhráli sedm a v tabulce okupují pátou příčku. Poslední kolo jim ovšem nevyšlo, když padli 2:4 proti Kometě.

Koho sledovat

S rostoucí marodkou dostává na ledě více prostoru Jaroslav Vlach, jenž v posledních dvou duelech strávil na ledě pokaždé přes devatenáct minut. Při absenci Tomáše Filippi nosí na dresu kapitánské „C“ a proti Spartě se blýskl důležitým vyrovnávacím gólem, který zápas poslal do prodloužení.

Útočník Petr Čajka působil od svých třinácti let ve Švýcarsku a do Česka se vrátil až na tuto sezónu. Boleslavi se tato akvizice zatím vyplácí, třiadvacetiletý forvard je totiž se čtyřmi góly nejlepší střelec mužstva.

Čas derby

Pro fanoušky obou táborů se bude jistě jednat o speciální utkání, jelikož se jedná o první derby tohoto ročníku! Duel bude navíc okořeněný přítomností tygřího odchovance Dominika Lakatoše, jenž v létě odešel z Vítkovic k Bruslařům a je jejich nejproduktivnějším hráčem! Na led svého bývalého zaměstnavatele se poté vrátí liberecký Róbert Lantoši, který v létě pod Ještěd přestoupil právě z Mladé Boleslavi.

V tuto chvílí drží Tygři sérii sedmi vítězství v řadě ve vzájemných střetnutích. Středočeši tak budou jistě velmi motivovaní tuto šňůru ukončit, navíc půjdou do utkání podpořeni povedeným začátkem základní části a domácím prostředím. První souboj s hlavním rivalem odstartuje v pátečních 17:30 na ledě Ško-Energo arény!


Róbert Lantoši působil minulou sezónu v Mladé Boleslavi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Nad(h)led #38: S Tygřicemi (nejen) o ženském hokeji

Chutné občerstvení, lahodné pivo a skvělý hokej. Oktoberfest je zpět!

Z našeho fanshopu

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit