Bílí Tygři Liberec

Ukázalo se, že jsem z fotbalové rodiny, říká Bulíř o vítězném gólu

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec – Bílí Tygři si v rámci třináctého kola proti českobudějovickému Motoru připsali svou druhou domácí výhru a dali tak zapomenout na minulá klání. V gólově chudém zápase rozhodl o vlastníkovi tří bodů svou první trefou v sezóně Michal Bulíř, když tečoval nahrávku Flynna lýtkem do klece hostů. Jak se celá situace seběhla a proč vynechala tygří osmaosmdesátka pár nedávných zápasů?

Máte za sebou náročný duel s Českými Budějovicemi, ve kterém jste nakonec převážili. Jak jste s výkonem spokojení?
Zaprvé jsme rádi za výsledek, jsou to pro nás zlaté tři body, a za druhé za naši bojovnost. Nebylo to o krásném o hokeji, ale o situacích, kde kdo bude první, kdo vybojuje více puků a kdo dá špinavý gól jako byl ten náš.

Právě ten padl po tvém přičinění. Jak se celá situace seběhla?
Viděl jsem, že jsme napadáním získali puk. Oscar tam byl sám a já jsem zastavil u tyčky, kde jsem očekával pas na hokejku do prázdné brány. Nevím, jestli to někdo po cestě tečoval, ale stihl jsem včas zareagovat a nastavit nohu. Naštěstí se to odrazilo tam, kam mělo.

Nepochyboval jsi o regulérnosti gólu, když šli sudí k videu?
Malinko jsem se obával toho, jestli tam nenajdou nějaký úmysl. Ale kopnutí do brány tam nebylo, za mě to bylo padesát na padesát, jestli to uznají nebo ne. Nevím, jak přesně jsou ty pravidla nastavená. Pochybnosti tam z mé strany byly, ale doufal jsem, že se na to rozhodčí budou dívat jako na situaci noha proti puku a ne jako na kopnutí.

Michal Ivan o duelu s Budějovicemi
Věděli jsme, že to bude psychicky náročné a pro tabulku důležité utkání. Připravovali jsme se nejlépe, jak jsme uměli. Byl to bojovný, nervózní zápas, ale hlavní je, že zůstaly tři body doma.

Co by na tvé zakončení nohou řekl tvůj táta?
Jsme fotbalová rodina, tady se to ukázalo. (směje se) Na utkání v hledišti byl, tak mu musím ještě zavolat, ať vím, co na to říkal.

Pro tebe to byla první branka v této sezóně, i když padla tak, jak padla. To se asi člověku pořádně uleví...
Mně je úplně jedno jaký to byl gól. Důležité je, že byl vítězný a pomohl týmu ke třem bodům. Jak z týmového hlediska, tak z mého osobního to byl důležitý moment. Doufám, že se to touhle trefou odšpuntovalo a začne mi to tam padat. Především si ale přeji, abych zůstal zdravý.

„Proti Třinci jsem spadl na ruku. Po konzultaci s doktory jsme tomu dali pár dnů volna.“

Spadl vám kámen ze srdce, když jste se po čtyřech venkovních prohrách vrátili domů a hned jste zvítězili?
Měli jsme jedny z nejtěžších soupeřů v extralize a ještě k tomu venku. Já jsem sice hrál jen poslední dva zápasy, ale musím kluky pochválit za to, jak urvali body na Spartě a v Pardubicích. Jsou to utkání, které jsou pro nás hrozně těžká a berou nám sílu.

Jak jsi zmínil, tak začátek venkovní série jsi nehrál. Čím to bylo způsobené?
Už v Třinci jsem do utkání po druhé třetině nenaskočil, spadnul jsem na tu svou ruku a asi to nebylo ještě stoprocentně zahojené. Po konzultaci s doktory jsme tomu dali ještě pár dnů volna. Každým dnem jsem tak čekal, kdy se to zlepší a budu moct nastoupit. Už mě to pustilo a já můžu být rád za to, že jsem zpátky.

Radost Michala Bulíře po vítězné brance

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Tygři přerušili šňůru proher! Doma těsně přetlačili Motor

Z našeho fanshopu

Mikina TYGR pánská

1045 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit