Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři vs. Slavia v základní části

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Přinášíme vám připomenutí zápasů, které spolu odehráli oba soupeři semifinále Česká pojišťovna play-off hokejové O2 extraligy v základní části. A že je opravdu co, o tom se sami přesvědčíte v následujících řádcích.

Poprvé se oba soupeři setkali na ledě Tipsport areny 9. října, kam si našlo cestu více než šest tisícovek diváků, kteří viděli hokej se vším všudy. Vedení se sice ujala hostující Slavia, která v páté minutě vsítila první branku zápasu, konkrétně se trefil Vondrka. Za dalších pět minut bylo opět srovnáno, když se po asistenci Kašpaříka prosadil Čermák. Do kabin po první přestávce odcházeli spokojenější přece jen hosté z Prahy, kterým se v sedmnácté minutě podařilo strhnout vedení na svou stranu.

Druhá část se odehrála bez branek a liberečtí Bílí Tygři nepůsobili zrovna dobrým dojmem. Třetí dějství však ale znamenalo ze strany domácího celku smršť branek a Slavia nevěděla, co proti brankostroji Liberce hrát. Domácímu celku se podařilo dát během dvaceti minut čtyři branky, když se postupně trefili Moravec, Klimenta a dvakrát Jan Plodek.

Kouč Liberce po zápase na tiskové konferenci nešetřil slovy chvály: "Pro vývoj zápasu bylo hodně důležité jestli, a jak přežijeme první třetinu. To, co jsme tam předvedli, by se nám nemělo stávat. Na druhé straně ale tým a hráči, kteří zápas dohráli, za pomoci fantastického publika a vynikajících jednotlivců Hniličky či Plodka, dokázali zápas otočit. Před týmem smekám klobouk, protože proti kvalitnímu soupeři dokázal zápas zvrátit a odměnil diváky vítězstvím."


Druhé vzájemné měření sil proběhlo 21.11. na ledě Sazka Areny. Utkání bylo hodně vyrovnané. První branka padla až v sedmadvacáté minutě a radovali se po ní hráči domácího celku, když se v přesilovce po přihrávce Beránka trefil Kadlec. Hosté z Liberce se dlouho proti pozorně hrající obraně Slavie nemohli prosadit, ale trpělivost jim přinesla kýžené ovoce, když ve čtyřiačtyřicáté minutě vyrovnal Pabiška. V základní hrací době se už nikdo moc do útoku nehnal a tak bylo celkem jasné, že se utkání bude prodlužovat.

V prodloužení se trenér Liberce Dušan Gregor uchýlil k taktickému tahu, kdy se po vyhraném buly v obranném pásmu Liberce dostal puk na hole hostů, kteří bleskově vystřídali a za zády obránců Slavie si na přihrávku Kočího najel Tomáš Klimenta, který přesným zakončením v třiašedesáté minutě ukončil zápas. Celá tato akce vzbudila u Pražanů řadu emocí a ještě dlouho se mluvilo o porušení pravidel. Nicméně televizní technika dokázala, že se Bílí Tygři neprovinili proti pravidlům a gól tedy padl regulérním způsobem.


Potřetí v sezoně se oba celky potkaly krátce po Novém roce, konkrétně to bylo 2.1. 2008. Hosty z Liberce přijela podpořit i početná skupina fanoušků z a jejich hráči se jim odvděčili třetím skalpem Pražanů v sezoně. První gól ale opět padl z hole Slavie, když v sedmé minutě otevřel skóre Červenka. Od té chvíle se hrál krásný hokej plný osobních soubojů a krásných kombinací, takže krom toho, že nepadaly branky se diváci v Sazka Areně dobře bavili.

Na další gól si ale museli počkat až do třetí třetiny, kdy po třech minutách vyrovnal Blatný a o další čtyři minuty později otočil utkání Šachl. Gólový kolotoč nebral konce a tak o další minutu později bylo opět vyrovnáno, o to se postaral Bednář. Vypadalo to, že se utkání opět bude prodlužovat. Pak ale přišla pětapadesátá minuta a důrazný Petr Šachl se v utkání podruhé trefil. Slavia na tento zásah už nedokázala najít odpověď. Liberec byl prvním celkem extraligy, který si dokázal odvézt všechny tři body ze Sazka Areny.


Na svátek Svatého Valentýna se oba celky potkaly v základní části O2 extraligy naposledy. Bílým Tygrům se poprvé v sezóně podařilo proti Slavii vstřelit první branku. Střelcem byl rychlík Bartovič, k němu ještě na konci první třetiny navýšil skóre svým prvním gólem v extralize Antonín Dušek a vypadalo to na další vítězství. Jenže jako by dvoubrankové vedení Liberce uspokojilo hráče domácích natolik, že prakticky přestali hrát. Toto využili hosté, první zásah přišel ve druhé části hry, kdy snížil Rataj. Vyrovnávací branka přišla hned na začátku třetího dějství a měl ji na svědomí kapitán hostí Beránek. Obrat dokončil v osmačtyřicáté minutě hostující Micka. Slavia tak poprvé po devíti vzájemných zápasech dokázala vyhrát.


Sečteno a podtrženo

Nejúspěšnějšími hráči jsou Jan Plodek a Tomáš Klimenta, oba se trefili dvakrát a k tomu přidali i jednu asistenci. Dvě branky zaznamenal i Petr Šachl. Druhá formace Liberce byla v duelech proti Slavii vůbec nejúspěšnější, když zaznamenala celkem osm bodů. Zajímavostí je, že ve všech třech zápasech, které dokázal Liberec vyhrát, vstřelila první branku Slavia, naopak když se z prvního gólu radoval v jediném zápase Liberec, tak prohrál. Nejméně gólů padlo ve druhých třetinách. Během 240 minut padl jen jeden jediný gól.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit

Šňůrka na krk TYGR

70 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit