Bílí Tygři Liberec

Plzenští rozdávají body, kolik jich zbyde pro Tygry?

Date of publication Author Tomáš Pavlíček

L i b e r e c - Libereckým hokejistům se sice první duel po reprezentační pauze nepodařilo odehrát podle vítězného plánu, ovšem již v pátek si budou Bílí Tygři moci spravit své zkažené žaludky na plzeňském kluzišti, kde se jim nad poměry daří. S prázdnými kapsami odsud odjížděli jen ve dvou případech a tento trend budou chtít zachovat i nadále.

HC Lasselsbereger Plzeň

Hokejová euforie západočeské metropole z úvodu sezony pomalu opadá. Zdá se, že Plzenští v posledních utkáních ztrácejí dech, a co hůř, ztrácejí i body. Lasselsberger se po vítězných hodech vrací na svá tradiční postavení z minulých let a hráčům se tomuto jevu nedaří účinně bránit.

Sedm porážek z posledních devíti duelů se ale dá alespoň zčásti omluvit. Mužstvo pod patronátem Martina Straky totiž posbíralo nemilé výsledky především proti elitním celkům tohoto ročníku, v dalších střetnutích tak můžeme očekávat určitý bodový vzestup. Jestliže ale Plzeň pomýšlí na součásná patra tabulky, los by v jejích výkonech neměl hrát tak podstatnou roli.

O narušení série poutající zlovolné pohledy se svými brankami snaží hlavně útočnící, jež se můžou chlubit vynikajícími statistikami. Hned pět Plzeňanů okupuje místa ve dvanáctce nejproduktivnějších hokejistů extraligy, přičemž nestárnoucí Tomáš Vlasák se vyhřívá dokonce na pozici první! Výbornou formou se poté prezentuje i Petr Vampola, jenž byl za svých 22 bodů odměněn pozvánkou do reprezentace. Na Karjala Cupu se objevil jako jediný hráč Plzně a svým výkonem ve čtvrté formaci určitě nezklamal.

Kromě forvardů však důležitými body přispívají i hráči s defenzivními povinnostmi. Největší měrou se o to stará Václav Benák, který je lídrem kanadského bodování obránců. Tým, který již od pradávna sponzoruje plzeňská keramika, se může pochlubit i nejvyšším počtem vstřelených branek, na lepší než páté místo to přesto v tuto chvíli nestačí.

Trenéra Hynka mohla v poslední době potěšit jen jedna zpráva, a to ta od klubových lekářů, kteří mu sdělili, že útočník Ludvík je už vyléčen ze svého zranění způsobeného v létě při utkání ve squashi. Je tu tak možnost, že se tento odchovanec Brna objeví na ledě už v pátek proti Bílým Tygrům.

Informace o klubu

Rok založení:      1929
Klubové barvy:     modrá a bílá
Stadion:           ČEZ Aréna (8420 míst)
Webové stránky:    hcplzen.cz

Realizační tým:

Hlavní trenér:     Pavel Hynek
Asistent trenéra:  Milan Razým
Trenér brankářů:   Rudolf Pejchar
Vedoucí mužstva:   Petr Brouzda 

Poslední tři utkání:

19. kolo     Plzeň  - Vítkovice	 2:3
20. kolo     Plzeň  -  Litvínov	 1:2
21. kolo     Slavia -  Plzeň	 3:2sn

Statistiky:

Obránci:

Benák Václav          12 (2+10)
Hudec Stanislav        6 (1+5)
Cartelli Mario         3 (1+2)

Útočníci:

Vlasák Tomáš          23 (13+10)
Vampola Petr          22 (10+12)
Fabuš Peter           20 (11+9)

Brankáří:

Málek Roman        –  3,08 branky na zápas/ 91,69%
Altrichter Martin  -  3,29 branky na zápas/ 91,50%

Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři mají na rozdíl od svého pátečního soupeře za sebou již dva listopadové duely. Vzhledem k účasti Karlovarských na Spengler Cupu se totiž odveta mezi Energií a Libercem hrála v úterý. Severočeši by však jistě byli radši, kdyby se tento duel nepočítal do celkového pořadí. Karlovy Vary v něm totiž oplatily Tygrům porážku z minulé neděle, a zatrhly jim tak pokračování „Pešánovy šňůry“.

Modrobílí rozesmutnili mladého kouče v osmačtyřicáté minutě, kdy Michal Fikrt inkasoval hned dvakrát. Liberečtí na tento úder neodpověděli a padli tak poměrem 3:4, což znamenalo druhou prohru od v posledních týdnech všemi směry rozebírané trenérské rošády. „O vítězi rozhodlo štěstí,“ nedělal Pešán z prohry žádnou vědu.

I přes porážku se v tomto utkání opět ukázal ve skvělé formě Václav Nedorost, jenž ještě v neděli hrál v dresu české reprezentace na turnaji Karjaly. Proti západočeskému protivníkovi se mu podařilo získat dva kanadské body, které ho posunuly již jen jeden bod za aktuálního nejproduktivnějšího Tygra Pavla Kašpaříka.

Bílí Tygři se v zápase proti Plzni pokusí zvrátit jednu z nepříznivých statistik, která se týka efektivity v zakončení. Hráči z nejchladnějšího extraligového města sice na branku protivníka vypálili již 773 ostrých projektilů, v síti jich však skončilo jen necelých 8% procent, což v porovnání s Lasselsbergerem působí přinejmenším děsivě. Ten totiž vyslal na soupeřovu klec o více než 100 puků méně a přesto si s klidem hlídá post týmu s nejvyšším počtem vsítěných gólů.

Mrzutá je pro Severočechy i informace o plnící se marodce. V posledním období se totiž nepříjemně zranili hned tři hokejisté - Špaček, Derner a Bartovič a ani jeden z nich již nebude v listopadových zápasech k dispozici.

Poslední tři utkání

20. kolo	        Vítkovice - Liberec     2:6
21. kolo                Liberec - Karlovy Vary	4:2
34. kolo (předehrávka)  Karlovy Vary - Liberec	4:3

Statistiky:

Obránci:

Jiruš Valdemar        11 (1+10)
Zíb Lukáš              8 (3+5)
Modrý Jaroslav         4 (1+3)

Útočníci:

Kašpařík Pavel        19 (8+11)
Nedorost Václav       18 (8+10)
Podkonický Andrej     17 (4+13)

Brankáří:

Fikrt Michal   –   3,11 branky na zápas/ 91,70%
Hnilička Milan –   3,02 branky na zápas/ 91,31%


Historická bilance v základní části:

LIBEREC – PLZEŇ

Historická bilance hovoří jasně. Nenajdeme jiný celek, který by Bílým Tygrům vyhovoval lépe než právě Plzeň. Liberečtí poráželi keramiky již od začátku svého působení v nejvyšší soutěži a tuto bilanci udržují dodnes. Letos však na první pokus byli přeci jenom o trochu úspěšnější Západočeši, když Gregorův soubor porazili 4:3 po samostatných nájezdech, a ukořistili tak svůj třináctý bod ze vzájemných soubojů.

Celkem:   25 zápasů
Bilance:  15 – 3 – 3 – 2 – 2
Skóre:    89:59

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Michal Birner ukončuje hráčskou kariéru

Nejnovější články

Michal Birner končí kariéru. V klubu pokračuje v nové roli

Letní příprava odstartovala! Tygři vyjeli i na led

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit