Bílí Tygři Liberec

Liberec vs. Pardubice v letošní sezóně, rekapitulace vzájemných soubojů

Date of publication Author Lukáš Šonský

L i b e r e c - Bílí Tygři se stali prvním semifinalistou. Ve čtvrtfinále zdolali Mountfield 4:1 na zápasy a proklouzli mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Do cesty se jím nyní postavil výběr Pardubic. Připomeňte si, jak si vedli Liberečtí ve vzájemných duelech s východočeským soupeřem v uplynulé základní části.

První bitva již zkraje sezóny, Pardubice tříbrankový náskok nepustily

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Nakládal (Koukal, Kolář I), 17. Elkins (Somík), 36. Starý (Kolář I, Koukal), 39. Bartek (Sičák), 44. Sim (Rákos, Zohorna) – 38. Bárta (Dušek), 40. Kudrna (Nedvěd, Čakajík). Rozhodčí: Jeřábek, Polák – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 640. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2. Hráč utkání: Corey Elkins – Tomáš Vošvrda.

 
 
Michal Bárta se stal prvním libereckým střelcem sezóny.
 
 

Soubojem s východočeským výběrem otevřely liberecké šelmy brány jubilejní desáté extraligové sezóny. V prvním, respektive druhém kole ovšem na bodový zisk nedosáhly. Pardubice si v první části zajistily dvěma slepenými údery dvoubrankový náskok a svého soka po zbytek duelu na dostřel nepustily.

Severočeši se střelecky prosadili pouze dvakrát. Prvním úspěšným střelcem v novém ročníku se stal Bárta, na jeho úder navázal v závěru prostřední dvacetiminutovky ještě Kudrna. Po porážce 2:5 se ale museli Kalousovi svěřenci svému soupeři sklonit.

"Bylo to první utkání a musím říci, že domácí se na něj připravili dobře a v podstatě naprosto zaslouženě zvítězili. My jsme dneska s naším výkonem neměli šanci," ohlédl se za zápasem liberecký trenér.

V druhém zápase vybojovali Tygři vítězství v prodloužení

Bílí Tygři Liberec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1p

Branky a nahrávky: 39. Trončinský, 63. Bárta (Trončinský, Nedvěd) – 11. Koukal (Píša). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda – Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:9, navíc Výtisk (LIB) na 10. min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 495. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1p. Hráči utkání: Marek Trončinský – Martin Růžička.

 
 
Obránce Marek Trončinský měl po skončení duelu důvod k radost. Připsal si dva body za branku a asistenci.
 
 

Liberečtí hokejisté toužili oplatit soupeři nepříjemnou porážku v říjnu, kdy Východočeši přicestovali pod Ještěd. Duel tentokrát nabídl defenzivnější podívanou.

Vedení se ujali hosté, kteří se mohli nejtěsnějším možným náskokem pyšnit již od jedenácté minuty. Vyrovnání zařídil Bílým Tygrům ofenzivní zadák Trončinský, v následném prodloužení ukončil duel Bárta.

"Utkání bylo ostré jako břitva a my jsme byli o branku šťastnější. Díky tomu bereme dva body. Zápas se musel divákům líbit," mínil Jiří Kalous.

Na východě liberečtí hokejisté opět padli, prosadil se pouze Bulíř

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec 5:1

Branky a nahrávky: 21. Kolář I (Píša, Koukal), 26. Buchtele (Radil, Borer), 40. Buchtele (Nahodil), 54. Zohorna (Benák), 54. Radil (Buchtele, Píša) – 7. Bulíř (Čakajík, Trončinský). Rozhodčí: Homola, Jeřábek – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 850. Střely na branku: 30:18. Průběh utkání: 0:1, 5:1. Hráč utkání: Jan Buchtele – Michal Bulíř.

 
 
Branka Michala Bulíře na body nestačila.
 
 

Po dalším skalpu Pardubic toužili Bílí Tygři v osmadvacátém kole. Do ČEZ Arény však dorazili bez zraněného kapitána Nedvěda, jenž marodil se zlomenou čelistí.

Tým z města pod Ještědem zahájil bitvu nejlepším možným způsobem, v úvodní části využil přesilovku mladík Bulíř a po dvaceti minutách odcházeli hosté do kabin s náskokem. Jenže ostrými už posléze pálil pouze soupeř, Pardubice protivníka výrazně přestřílely a po výsledku 5:1 se mohly radovat.

"Odehráli jsme velmi dobrou první třetinu, kdy jsme si vytvořili šance, vstřelili první branku a byli zcela rovnocenným soupeřem. Možná jsme i chvílemi byli lepší. Od druhé třetiny ale na ledě bylo jen jedno mužstvo. Úplně jsme přestali hrát a de facto jsme neměli šance něco s tím zápasem udělat," smutnil Jiří Kalous.

Pětašedesát minut nestačilo, čtvrtý souboj zvládli Bílí Tygři v nájezdech

Bílí Tygři Liberec – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3sn

Branky a nahrávky: 11. T. Urban (Kudrna, Trončinský), 29. Kudrna (Bartovič, Trončinský), 55. Nedvěd (Bartovič, Trončinský), rozhodující sam. nájezd Nedvěd – 19. Radil (Benák, Somík), 27. Kousal (Buchtele, Jánský), 37. Kolář I. (Somík). Rozhodčí: Hradil, Lacina – Jindra, Kostka. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 521. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3sn. Hráči utkání: Jaroslav Kudrna – Jan Kolář I.

 
 
V dovednostní disciplíně rozhodl Petr Nedvěd.
 
 

Čtvrté vzájemné střetnutí nabídlo atraktivní podívanou. Znovu slušně zaplněná Tipsport arena sledovala v páteční podvečer vyrovnaný souboj.

Severočeši v zápase dvakrát prohrávali, dorovnat náskok soupeře dokázali naposledy pět minut před koncem základní hrací doby, kdy poslal celé střetnutí do prodloužení Petr Nedvěd. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých zaznamenal vítěznou trefu znovu liberecký kapitán.

"Dnes to jsou vydřené body a snad i zasloužené. Měli jsme hodně vyloučených hráčů a je štěstí, že jsme neinkasovali v některých případech. Mohli jsme pak sami nějaké vstřelit, když jsme ke konci nastřelili tyč. Marek Pinc si nájezdy pohlídal s velkým přehledem, až jsem teda koukal. Méďa nás excelentně zase poslal na dva body," okomentoval zápas Jaroslav Kudrna.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Máme na čem pracovat, smutnil po prohře v Třinci Jaroslav Vlach

Tygři v závěrečné periodě vyrovnali. Na body to ale nakonec nestačilo

Obránce Pavel Průšek odchází do zámoří

Z našeho fanshopu

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Mikina TYGR pánská

1045 Kč
Koupit