Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři navštívili před Vánoci liberecké centrum Naděje

Date of publication Author Redakce

Liberec – V duchu Vánoc se i letos Tygři rozhodli vykonat dobrý skutek. Před dvěma lety navštívili hráči dětské oddělení v Krajské nemocnici, letos se vydali pomoct libereckému centru Naděje, jehož velká část klientů nemá stálý domov.

Centrum Naděje z řad hráčů navštívili obránce Jan Štibingr a útočníci Marek Zachar s Janem Ordošem. Z realizačního týmu poté nesměl chybět trenér Patrik Augusta. Ti všichni připravili pro klienty dobročinného centra gulášovou polévku, kterou do Naděje v pondělí i sami zavezli. Hlavní kouč navíc přispěl i oblečením pro potřebné.

V centru Naděje se následně všichni přítomní členové tygří smečky ujali i servírování. Marek Zachar se chopil naběračky a plnil talíře po okraj, jeho společníci následně polévku roznášeli a i přes respirátory byl z jejich tváře znatelný úsměv. Běžné vydávání jídla se ale rychle změnilo v družnou debatu. Někteří klienti byli zpočátku mírně zaražení, nicméně ledy se velmi brzy prolomily.

Trenér Patrik Augusta o návštěvě centra Naděje

„Bylo to to nejmenší, co jsme mohli pro lidi bez domova udělat. Spíše musím smeknout před lidmi, kteří to dělají na každodenní bázi. Je fajn, že jsme tu mohli být, rádi jsme pomohli.“


Hokejisté si tak vyslechli silné příběhy, které dovedly klienty centra do jejich svízelné situace. Hráči s nimi následně rozebrali své posty či aktuální sezónu, trenér Patrik Augusta zase se staršími klienty zavzpomínal na staré hokejové časy. Kromě polévky tak Tygři do centra Naděje přinesli i velmi příjemné popovídání, které navíc zpestřili i svým typickým humorem a vzájemným pošťuchováním.

Nezvyklá návštěva vykouzlila klientům centra úsměv na tváři a obzvlášť z paní Markéty, která byla dokonce vybavena tygřím dresem, sálalo velké nadšení. „Byl to vynikající zážitek, hráče jsem takto naživo viděla poprvé v životě. Jsou velmi sympatičtí,“ svěřila se.

Útulné prostředí centra naděje tak vytvořilo velmi příjemnou a pohodovou předvánoční atmosféru, kterou si všichni náramně užili. Na závěr už jen přišlo společné foto a vzájemné poděkování.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit