Bílí Tygři Liberec

Bývalý Tygr Vaněček podepsal novou smlouvu s Capitals

Date of publication Author KR

V zámoří se pere o místo od sezony 2015/16, teď přišla satisfakce. Třiadvacetiletý brankářský talent Vítek Vaněček podepsal s organizací Washington Capitals novou tříletou smlouvu s maximální výší 2,150 milionu dolarů. Zatímco první ročník nového kontraktu bude pro bývalého brankáře Bílých Tygrů dvoucestný, další dva mu zaručí šanci na pobyt v NHL.

Splněný sen i zadostiučinění za vykonanou práci spojenou s trpělivostí. Vítek Vaněček si vybudoval v organizaci minulých vítězů Stanley Cupu Washingtonu Capitals pevnou pozici. V minulém ročníku odchytal na farmě Hershey Bears 38 utkání, přičemž si připsal průměr 2,62 inkasovaných branek na zápas a 90,7% úspěšnost zákroků.

Nyní má o krok blíž k NHL. Po vypršení nováčkovského kontraktu s ním Capitals podepsali novou tříletou smlouvu, která mu zaručí postupně 700 (pokud bude chytat na farmě 160), 700 a 750 tisíc dolarů. Závěrečné dva roky smlouvy navíc budou mít parametry jednocestné smlouvy, což Vaněčkovi významně pomůže k daleko větší šanci na NHL.

Washington má aktuálně podepsané dva brankáře Bradena Holtbyho (29) a Pheonixe Copleyho (27), prvnímu zmiňovanému přitom za rok končí smlouva. Kromě nich bude exliberecký brankář bojovat o příležitost s Rusem Iljou Samsonovem (22).

Mládežnický reprezentant, který si zachytal i na mistrovství světa do dvaceti let, se naposledy ukázal v dresu Bílých Tygrů během ročníku 2014/2015, přičemž působil také v prvoligových Benátkách.

Vítek Vaněček a Roman Will během přípravy Bílých Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit