Bílí Tygři Liberec

CHL je konečně tu! Tygři ji zahájí v Belfastu

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Čekání je u konce, Tygry čeká první soutěžní utkání v nové sezóně! Na úvod Champions Hockey League se představí v Belfastu, kde vyzvou tamní Obry. Připíšou si svěřenci trenéra Patrika Augusty první tři body do tabulky skupiny C? To se dozvíme už ve čtvrtek, úvodní buly padne v 20:30!

Poloviční úspěšnost v přípravě

Tygři před startem CHL sehráli celkem čtyři přípravná utkání, v kterých zaznamenali dvě výhry a stejný počet porážek. Nejdříve v značně omlazené sestavě podlehli běloruskému Soligorsku 1:2 a poté už v plné síle prohráli s ruským Novokuzněckem 3:4 po prodloužení, když ztratili dvougólový náskok v třetí třetině.

Pak už ale svěřenci trenéra Patrika Augusty naladili na vítěznou vlnu. Finské Kookoo porazili těsně 2:1 a v generálce na CHL zvítězili nad Chabarovskem 4:1. Ve skvělém světle se v celé přípravě ukazovala hlavně druhá formace ve složení Rostislav Marosz, Tomáš Filippi a Radan Lenc, které se povedlo vstřelit několik krásných gólů.

Všechny přípravné zápasy odchytal zkušený Marek Schwarz, proti Belfastu by se ale mohl poprvé představit libereckým fanouškům Justin Peters. Ten teprve nedávno přiletěl z Kanady, kde se individuálně připravoval na novou sezónu. Na zápas s Chabarovskem tak ještě připraven nebyl, start CHL by ale stihnout měl. Jak se nové akvizici v libereckém dresu povede?

Obry čeká premiéra

Pro tým z hlavního města Severního Irska bude zápas proti Bílým Tygrům vůbec prvním v CHL. Relativně mladý klub, který byl založen až v roce 2000, si ale přes svou krátkou historii připsal několik úspěchů - jednou získal titul pro vítěze EIHL (nejvyšší soutěže Spojeného království) a hned pětkrát opanoval základní část, která má v této lize větší váhu než úspěch v play-off.

Svou premiérovou účast v CHL si Obři zajistili vítězstvím v základní části soutěže EIHL, když jen o skóre předčili Ďábly z Cardiffu, s kterými se mimochodem Liberečtí utkali při jejich poslední účasti v CHL. Ve finále následného play-off se ale Cardiff dočkal odplaty, když Belfast porazil 2:1.

A jaké jsou nejznámější jména na soupisce Obrů? Hodně se očekává od Liama Reddoxe, který posledních osm sezón strávil ve švédském Växjö Lakers, kde dokonce čtyři roky plnil roli kapitána. Další novou tváří je útočník Curtis Hamilton, jehož si čeští fanoušci mohou pamatovat ze sezóny 2015/16, kdy si v dresu Sparty připsal skvělých 30 kanadských bodů v 43 zápasech. Jak se těmto kanonýrům bude dařit proti Bílým Tygrům?

Zkušenosti na rozdávání

Na rozdíl od Obrů mají Tygři s CHL už hodně zkušeností. Zahrají si ji už po po páté, přičemž do vyřazovacích bojů se jim z dosavadních čtyř pokusů povedlo postoupit hned třikrát. V sezónách 2015/16 a 2016/17 vypadli už v osmifinále, v ročníku 2017/18 ale předvedli velkolepou cestu, která skončila těsně před branami finále. Svěřenci tehdejšího trenéra Filipa Pešána postupně v play-off přemohli švédskou Frölundu a švýcarský ZSC Lions, v semifinále ale nestačili na dalšího giganta ze země tří korunek, Växjö Lakers.

Povede se šelmám podobný úspěch zopakovat? Nejdříve musí postoupit ze skupiny C, kde je kromě Belfastu čeká i švédská Luleå a německý Augsburg. Úvodní utkání proti Obrům začíná ve čtvrtek v 20:30. Fanděte Tygrům alespoň na dálku!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit