Bílí Tygři Liberec

Česká dvacítka opět porazila Švýcarsko, bodovali Jeník i Hrabík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úterý večer nastoupila česká reprezentace do dvaceti let k druhému utkání proti stejně starému výběru Švýcarska. Také na druhý pokus se Čechům podařilo zvítězit, tentokrát 3:1, a znovu se na tom podíleli také Tygři.

Do obou duelů proti výběru země helvétského kříže naskočili hned tři zástupci naší organizace. Obranné řady vyztužil Jan Bednář, v útoku pro změnu nastoupili Kryštof Hrabík a Jan Jeník. A zejména oni dva byli v obou zápasech velmi vidět. V pondělním utkání, které Češi vyhráli 6:3, se gólově prosadil Kryštof Hrabík, v druhém zápase si pak Jeník s Hrabíkem zapsali do statistik po jedné asistenci.

Také tentokrát šli přitom Švýcaři do vedení. Skóre otevřel Cavalleri, který potrestal české oslabení. Od té doby už se ovšem trefovala pouze česká reprezentace. Nejprve se v 34. minutě trefil Libor Zábranský a o pouhých 36 sekund později dokonal obrat po asistenci Jana Jeníka obránce Ondřej Buchtela.

V závěrečném dějství se ještě po Hrabíkově střele dostal k odraženému puku Karel Plášek a zvýšil na 3:1. Na tomto výsledku už nezměnila nic ani závěrečná švýcarská hra v šesti, česká dvacítka tak nad Švýcarskem zvítězila o dvě branky a podtrhla velmi solidní úvod sezony.

Už za týden čeká českou reprezentaci do dvaceti let další prověrka. Ve finském Vierumäki nastoupí proti domácímu výběru. Ani tentokrát nebudou v nominaci chybět útočníci Kryštof Hrabík a Jan Jeník, obránce Jan Bednář a další forvard Ondřej Chrtek pak figurují mezi náhradníky.

Podaří se svěřencům realizačního týmu v čele s Václavem Varaďou na severu Evropy navázat na vítězné dvojutkání proti Švýcarsku?

Jan Jeník oslavuje branku proti Švýcarsku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit