Bílí Tygři Liberec

Do Liberce zavítala Extraligová NEJ. Kdo byl za Tygry nominován?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Stejně jako v minulé sezoně se extraligoví fanoušci mohou těšit na oblíbenou sérii Extraligová NEJ. V pětici disciplín se střetnou zástupci všech čtrnácti extraligových klubů. Jak si v tvrdé konkurenci vedli tygří zástupci?

Sotva skončil pondělní trénink, už se na led vrhl štáb Hokejka TV, který se připravoval na jednotlivé disciplíny. Stejně jako loni čekala hráče soutěž v rychlosti, v šikovnosti, v přesnosti střelby a také v její tvrdosti. Novinkou bylo zapojení brankářů, kteří měli za úkol přestřelit červenou čáru a zároveň trefit puk do protější branky.

Právě gólmanská disciplína byla vzhledem k nejmenším nutným úpravám plochy na řadě jako první. Roman Will tráví tento týden na reprezentačním kempu v Přerově, úkolu se tak zhostil jeho kolega Marek Schwarz. A i přes potíže při nácviku se se svým údělem popasoval se ctí.

Zatímco si ještě Schwarz plnil povinnosti v podobě rozhovoru, zbytek štábu už na branku připevňoval terče, což značilo jediné - vše bylo nachystáno na střelbu na přesnost. Martin Bakoš před rokem obsadil v této disciplíně druhé místo a o podobný výsledek se tentokrát pokoušel jeho krajan a kamarád Libor Hudáček. Po nácviku se šlo na věc a brzy se již všechny terče houpaly pod silou nárazů puku.

Jakmile Hudáček dostřílel, přišla řada na poněkud odlišný úkol. Přesnost nahradila tvrdost, slovenského šikulu na ledě vystřídal bombarďák Jaroslav Vlach, který měl vypálit co nejrychlejší střelu. Vlach se loni zařadil mezi nejlepší ranaře, když puk poslal do branky rychlostí 167 km/h a ani letos si nevedl vůbec špatně, jak v průběhu odhalování výsledků zjistíte.

Následovala lekce rychlobruslení. Na led vyjel Marek Zachar, který je už od mládí znám svými bruslařskými dovednostmi. Před kamerami Hokejka TV do toho pořádně šlápl a dokázal, že ze své rychlosti během let v zámoří nic neztratil. Skvělým časem nasadil ostatním extraligovým soupeřům laťku pořádně vysoko.

Natáčení Extraligových NEJ zakončila královská disciplína, souboj v šikovnosti. V minulé sezoně měla jasného vítěze v podobě Michala Bulíře. Namísto něj byl trenérem Pešánem nominován Josef Mikyska, pro leckoho možná překvapivé jméno. Filip Pešán však dokázal, že své svěřence velmi dobře zná, vždyť Mikyska se svému předchůdci bez potíží vyrovnal a rovněž on by mohl útočit na celkové prvenství.

Jak si Bílí Tygři nakonec v konkurenci reprezentantů ostatních extraligových klubů vedli? To se dozvíte v seriálu Extraligová NEJ, který vychází pravidelně každý týden během sezony na Hokejka TV.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit