Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš se loučí s Tygry: Tomuhle klubu jsem nesmírně vděčný

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Byl pevnou součástí úspěšného týmu posledních čtyř let. Dominik Lakatoš v Liberci hokejově vyrostl a už od svých osmnácti pravidelně bavil fanoušky dravostí a důraznou hrou. Poprvé jej většina fanoušků v A týmu zaznamenala v mistrovské sezoně, ale své první starty si připsal už v play-out o rok dříve. Teď se s klubem po zisku jednoho zlata a dvou stříbrných medailí loučí. Jeho kariéra bude pokračovat ve Vítkovicích.

Bílé Tygry opouštíš po dlouhých letech. S jakými pocity?
Dohromady jsem tady byl asi 10 let. Jsou to nezapomenutelný vzpomínky, vlastně jsem tady vyrostl. Poznal jsem tu skvělý lidi a kamarády, který budu mít snad na celý život. Nejde to ani popsat, jak jsem vděčný vedení, včetně Filipa Pešána, který mi dal šanci zahrát si nejlepší ligu u nás. Mohl jsem nastupovat po boku hráčů jako Honza Výtisk, Branko Radivojevič, Petr Vampola nebo Jánko Lašák, to byla velká zkušenost. Hodně mi dalo sedět s nimi v jedné kabině. Za tohle vše jsem Tygrům vděčný. Velké díky patří všem, od pana Syrovátka přes spoluhráče až po lidi z marketingu a jiných oddělení, kteří se o nás starají. Něco končí, ale nikde není psáno, že se nepotkáme někdy v budoucnu. Budu rád, když se zase někdy objevím v Liberci.

Hned v první sezoně za A-tým jsi slavil titul, k tomu jsi nakonec přidal dvě stříbra. Na mladého hráče je to solidní bilance. Měl jsi veliké štěstí na začátku kariéry?
Každý mladý hráč si toho musí nesmírně vážit. Takové štěstí už mít klidně nemusíme. Někteří kluci na to čekají celou kariéru, pak se jim to povede na jejím sklonku, někomu vůbec. Jsem rád, že za ty čtyři sezony jsme dosáhli takových úspěchů. Toho si moc cením. Doufám, že mě tyhle zkušenosti posunuly dál v kariéře a teď je to jenom na mně.

Je něco, co si odsud odneseš a chceš to přenést i na nové spoluhráče?
Těžko říct. Já bych nejradši vzal celý tenhle klub a jenom bych ho přenesl. Se vším, co tu je. (smích) Ne takhle to brát nejde. Každé město a každý klub má něco svého. Všude jsou trošku jiný lidi. Beru to jako další výzvu, která přede mnou stojí. Věřím, že jsem připravený na to, abych ukázal, co ve mně je.

Upsal ses Vítkovicím, měl jsi i jiné nabídky?
Já jsem s nikým jiným nejednal, všechno šlo přes agenta. Pár týmů ale zájem mělo. Já si vybral Vítkovice, přišlo mi to jako nejlepší rozhodnutí. Znám se s panem Petrem, ale je tam třeba i Honza Výtisk, na něj se těším.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Dominik pro náš klub odvedl neskutečnou práci a sám ví, že klub pro něj udělal také velmi mnoho. Posunul se ze staršího dorostu přímo do naší farmy v Benátkách, následně pak do A-týmu. Pomohl nám vyhrát titul a uhrál s námi dvě finále, za což mu patří velké díky. Naše cesty se rozcházejí, protože Dominik musí udělat další krok v kariéře. Jeho výkonnost v posledním roce nebyla v našich barvách optimální, a tak jsme se shodli, že je potřeba, aby změnil prostředí a osamostatnil se, a navázal tak na výkony z minulých let. Za Bílé Tygry mu přeji jen to dobré a nevylučuji, že se v klubu znovu setkáme v dalších letech.“


Zmínil jsi osobu Jakuba Petra, který je podobně jako Filip Pešán mladým a progresivním trenérem. Hrálo i tohle svoji roli?
Určitě. Chtěl jsem jít někam, kde vím, že to má potenciál. Kde mladí hráči dostávají prostor a mají šanci se rozvíjet. Myslím, že v tomhle je to tam podobné jako tady.

Téměr polovinu sezony jsi strávil ve Zlíně, kde jsi dostával hodně prostoru, dařilo se ti i bodově. Jak se zpětně ohlížíš na tohle angažmá?
I Zlínu patří velký dík. Dali mi tolik prostoru, který jsem ani nečekal. Trenéři do mě vložili důvěru a já se ji snažil splatit. Jsem moc rád, že jsem tam mohl být a že se mi to tam povedlo.

Co bys popřál Tygrům do dalších sezon?
Koncept a úspěchy, které tu jsou, tak to tady bude dál, o tom nemusíme polemizovat. Přeju všem hlavně hodně zdraví, na tom jediném opravdu záleží. Každý hokejista chce především hrát, tak ať se klukům vyhýbají zranění. Ale až nastoupíme proti sobě, tak Tygři samozřejmě nevyhrajou. (smích)

Budeš mít proti Liberci speciální motivaci?
V hlavě to mít budu. Musím si trošku posvítit na Láďu Šmída. (smích) Možná bych ještě vzkázal, ať si na mě dá Jaroušek (Jaroslav Vlach - pozn. autora) pozor. (smích) To je kluk, se kterým se bavíme od začátku, je to můj velkej kamarád. Takového člověk jen tak nepotká. Chtěl bych mu poděkovat jako vůbec poslednímu. Budu rád, když se sejdeme ještě teď během volna. Pak se minimálně čtyřikrát uvidíme na ledě v příští sezoně. Těším se na to!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit