Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: Sparta byla o něco lepší, ale my jsme byli produktivnější v koncovce

Date of publication Author Ondřej Belák

Praha - Ve 39. kole extraligy nečekalo svěřence Filipa Pešána nic jednoduchého. Představili se totiž v největší aréně v republice s cílem obrat o body Spartu, která v nejisté situaci nutně potřebuje vítězit. Ačkoliv domácí celek od druhé třetiny převzal iniciativu, byli to Tygři, kdo bral výhru. Trefou k tomu přispěl Jan Ordoš, jenž doklepl do sítě střelu Lukáše Krenželoka. "Letos asi jiné góly, než do prázdné brány, dávat nebudu," směje se.

Liberečtí hráči do boje velmi dobře vstoupili. V úvodní třetině byli herně i střelecky aktivnější, vytvořili si několik šancí, přičemž Spartu jednou zachraňovala dokonce tyč Machovského svatyně. Skóre otevřel Jan Ordoš. "Spoluhráči mi to výborně vypracovali," vzpomíná. "Já už jsem měl lehkou úlohu. Letos asi jiné góly, než do prázdné brány, dávat nebudu," dodal s úsměvem na rtech.

Když se obě mužstva vrátila z kabin ke startu druhé periody, začala Sparta mnohem aktivněji, což jí vydrželo v podstatě až do závěrečné sirény. Přesto šelmy urvaly cenné vítězství! "V náš prospěch rozhodlo, že jsme dali o gól víc. Rozhodně to byl ale hrozně těžký zápas," uznává Ordoš kvality protivníka. "Myslím si, že Sparta byla o něco lepší, nicméně my jsme byli produktivnější v koncovce a našli jsme cestu, jak to utkání vyhrát," doplňuje spokojeně.

Pražanům se podařilo v přesilovce srovnat krok. Když už to vypadalo, že přijde na řadu prodloužení, odmítl jej Radan Lenc, jehož zdárná dorážka zajistila export plného bodového zisku pod zasněžený Ještěd. Situace to byla podobná, jako při úspěchu Ordoše. Do sítě totiž rychle putovala střela, kterou nechal gólman Machovský napoprvé ležet před sebou.

"Náš důraz do branky byl určitě důležitý, padl tak i druhý gól Lencika. Sparta měla víc ze hry, avšak výborně nás podržel Roman Will, což byl také důležitý faktor," objasňuje mladý forvard hlavní klíče k vítězství.

Tygři z těžkého víkendu, který absolvovali na ledě kvalitních protivníků, vyválčili velice solidní čtyři body. "Mohlo jich být i víc, ve Vítkovicích jsme nezvládli nájezdy. Jsme ovšem spokojeni. Ve středu nás ale čeká další zápas, musíme se už přepnout právě na něj," ví Ordoš. Do Liberce totiž přijede Plzeň, která se může pyšnit až děsivou fazónou. "Budeme mít mítink, kde nám k tomu trenéři něco řeknou. Víme, že jsme u nich dvakrát výrazně prohráli, ale doma na ně umíme, tak snad to jenom potvrdíme," přeje si na závěr.

Ostře sledovaný duel začne ve středu v 18 hodin. Rozhodně byste u toho neměli chybět!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit