Bílí Tygři Liberec

Juniorská akademická liga je rozlosovaná! Na Bílé Tygry čeká řada změn

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Dva měsíce uplynuly od konce minulé juniorské sezóny a už se chystá nový ročník 2019/2020. Bílí Tygři ho zahájí domácím duelem s Českými Budějovicemi. Nejprestižnější juniorská soutěž, poznamenaná řadou změn a novinek, startuje 5. září.

Nově zrekonstruovaná nejvyšší soutěž juniorů ponese v nadcházející sezóně název DHL Juniorská liga akademií. Účastnit se tak mohou pouze kluby s českým akademickým statutem, jedinými dvěma výjimkami jsou hokejisté Olomouce a rakouského Salcburku.

Spolu s Bílými Tygry tak vstoupí do soutěže dalších osmnáct celků. Ligoví účastníci tentokrát nebudou, na rozdíl od minulých ročníků, rozděleni do skupin, nýbrž odehrají základní část systémem každý s každým.

Liberečtí Bílí Tygři vyjedou k soutěžnímu utkání na led poprvé 5. září, na domácím ledě přivítají České Budějovice. Základní část naopak zakončí 25. ledna střetnutím s hradeckým Mountfieldem.

Kompletní rozpis utkání naleznete zde.

Radost Tygrů po gólu

Po základní části by měla vykrystalizovat šestnáctka týmů, která se porve o osm místenek v play-off. Zbylá trojice týmů si to rozdá o 17. až 19. místo. Korunovace nového šampiona by měla proběhnout nejpozději 2. dubna.

Podstatnou změnou je zrušení zápasové nadstavby o bonusový bod. Dále se na ledě nebudou moci prohánět starší hokejisté v rámci tzv. výjimky a každý tým smí nasadit pouze jednoho cizince, nikoliv však do brány.

Věřme, že až to vypukne, bude se hokejistům z podještědské metropole dařit co nejlépe a sezóna 2019/2020 přinese co nejvíce úspěchů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit