Bílí Tygři Liberec

Kouč Filip Pešán oficiálním adeptem na vedení národního týmu

Date of publication Author Redakce

Liberec - Trenér a sportovní manažer Bílých Tygrů Filip Pešán je mezi oficiálními adepty na vedení české hokejové reprezentace. Český svaz ledního hokeje ve středu informoval, že národní tým po skončení mistrovství světa převezme jeden z tria Filip Pešán, Miloš Říha a Václav Varaďa.

Informaci jako první přinesla Česká tisková kancelář.

V souvislosti s hledáním nového lodivoda české reprezentace padalo jméno Filipa Pešána pravidelně, dosud však nebylo známo žádné oficiální stanovisko Českého svazu ledního hokeje. To se ovšem ve středu změnilo. Generální sekretář ČSLH Martin Urban v dějišti hokejového mistrovství světa informoval novináře, že se okruh potenciálních trenérů národního týmu zúžil na zmíněná tři jména.

Nejzkušenější z dané trojice je devětapadesátiletý Říha, který má za sebou bohatou hráčskou i trenérskou kariéru. V české extralize vedl Zlín, Pardubice a Karlovy Vary, dlouhá léta však strávil také v ruské lize a posléze v KHL. Zde trénoval Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Petrohrad, Omsk nebo naposledy Slovan Bratislava.

To Václav Varaďa je naopak mladým trenérem, který se koučování naplno věnuje teprve od sezony 2013/14. Postupně se v Třinci z asistenta vypracoval až do pozice hlavního kouče, s Oceláři letos dokráčel až do finále play-off. Krom toho už vedl také reprezentaci do 18 let a naposledy v uplynulé sezoně českou devatenáctku.

Také Filip Pešán už má bohaté zkušenosti s vedením mládežnických národních týmů. V sezonách 2013/14 a 2014/15 byl koučem reprezentace do 19 let, v minulém ročníku pak vedl dvacítku, kterou dovedl ke čtvrtému místu na mistrovství světa v Buffalu. Krom toho má na kontě titul a extraligové stříbro s Bílými Tygry.

O tom, kdo ze zmíněné trojice převezme pro nový ročník národní tým, rozhodne výkonný výbor ČSLH, jehož nejbližší zasedání je naplánováno na 7. června.

Filip Pešán burcuje své svěřence

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit