Bílí Tygři Liberec

Nejvyšší juniorská soutěž začíná! Šelmy na úvod čeká slezský dvojboj

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ačkoliv to chvilku nevypadalo, elitní juniorská soutěž i přes kauzu okolo vyloučených týmů začne ve svém původním termínu! Pod Ještědem se tak o víkendu odehrají dvě velice zajímavé bitvy. Tygři ve Svijanské aréně přivítají Třinec a Vítkovice, přijďte se podívat!

Vylepší dvacítka loňské umístění?

Minulá sezóna v podání našich juniorů nebyla nic pro slabé povahy, zejména, co se nadstavby týče. Tam se totiž Liberečtí nenacházeli ve zrovna nejlepší pozici, ovšem mohutný finiš je nasměroval do play-off! Doma nejprve porazili soupeře z východních Čech - Pardubice a hradecký Mountfield. Přesto museli nutně uspět v posledním kole na ledě Sparty, což se po parádním výkonu podařilo.

Právě na silné Pražany nicméně Tygři narazili hned ve čtvrtfinále play-off. Soupeř navíc vytáhl z rukávu pořádné eso, když zapojil do hry Lukáše Rouska, kometu loňské sezóny Tipsport extraligy! Ten mohl juniorům pomoci díky brzkému vypadnutí áčka v předkole play-off. Právě on byl zlomovým faktorem série, kterou Sparta vyhrála i přes srdnatý liberecký odpor 3:1 na zápasy.

1. kolo: Liberec - Třinec (pátek, 17:00)

Tygry čeká doslova křest ohněm. Prvním, s kým poměří síly, totiž bude rovnou úřadující šampion! Třinec nabral v loňském ročníku obrovskou fazónu, play-off prošel jako nůž máslem. Ve vyřazovacích bojích prohrál jediný zápas, a po zdolání Vítkovic a Chomutova jej ve finále nezastavila ani Sparta, jež ukončila sezónu právě Liberci.

V minulé sezóně se ale svěřencům Milana Plodka proti silnému soupeři velice dařilo, porazili jej 2:1 po prodloužení doma a 7:4 na třineckém ledě. Jsou to tak hráči s drakem na prsou, kteří mají svému sokovi co oplácet!

2. kolo: Liberec - Vítkovice (sobota, 12:30)

Ostravané nejsou o nic méně kvalitním oponentem. Loni suverénním způsobem ovládli základní skupinu, kde za sebou druhý Třinec nechali o osm bodů! V části o pořadí v play-off je pak předstihli jen sparťané, jenže Ridera nezvládla regionální derby s Oceláři a balila si kufry už ve čtvrtfinále. To byla po skvělém ročníku hořká pilulka.

Šelmy se s ostravským celkem utkaly v sezóně dvakrát, přičemž se jim nedařilo střelecky a ve vzájemných střetnutích vyválčily jediný bod. Ve Svijanské aréně padly 2:3 po přidaném čase, na soupeřově půdě neskórovaly a podlehly 0:3. Najdou v sobotu po obědě střelce?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit