Bílí Tygři Liberec

O desátou výhru v řadě zabojují Tygři v utkání s nevyzpytatelnými Vítkovicemi

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Šňůru výher se Bílým Tygrům opět podařilo prodloužit, v domácím utkání přetlačili Hradec Králové. V neděli čeká Severočechy další zápas, který rozhodně nebude jednoduchý. V rámci 23. kola totiž zavítají do Ostravy a poměří síly s domácími Vítkovicemi.

Parádní Liberecká série

Poslední zápasy vyšly Severočechům opravdu skvěle. Všech devět posledních klání dopadlo pro Tygry vítězně a úřadující mistr pokaždé bral plný počet bodů. Tato série katapultovala Liberec až na třetí místo tabulky. Vedoucí Třinec má však o dva odehrané zápasy více.

Vzestup Libereckých tabulkou má několik příčin. Skvělou práci odvádí brankářská dvojice Lašák - Will. První jmenovaný dokonce dokázal svou branku zamknout na dlouhých 209 minut a vynuloval tak střelce Mladé Boleslavi, Plzně a Karlových Varů. I Roman Will dokázal ve dvou po sobě jdoucích utkáních udržet čisté konto. Jeho neprůstřelnost byla nakonec prolomena po 183 minutách, když ho v minulém utkání překonal královéhradecký Köhler. I tak se ale brankář se zkušenostmi z NHL vyhoupl na první příčku brankářských statistik.

Lašák a Špaček brání

Ale činí se i hráči v poli. V posledních deseti utkáních inkasovali Tygři pouze osmkrát, ale sami dokázali rozvlnit síť soupeřovi branky ve třiceti dvou případech! Nejproduktivnějším hráčem Liberce je Petr Jelínek, který si zatím připsal osmnáct kanadských bodů za osm branek a deset asistencí. Mezi obránci je nejproduktivnější Radim Šimek, který šestkrát skóroval a šestkrát asistoval.

Vítkovice sráží zranění

Tým vedený trenérem Jakubem Petrem se nachází na deváté příčce tabulky se ziskem dvaceti devíti bodů. Vítkovické, kteří byli před sezónou pasování do role černého koně soutěže, zatím trápí nevyrovnanost výkonů a také rozsáhlá marodka. Mimo hru je například kapitán Ostravanů Rostislav Olesz, obránce Patrik Urbanec či útočná dvojice Yan Stastny a Stanislav Balán.

V posledních pěti utkáních si Vítkovičtí připsali tři porážky a dvě výhry. Nedokázali si poradit s Mountfieldem HK, Mladou Boleslaví a Karlovými Vary. Ovšem v utkáních s Litvínovem a Plzní už byli úspěšnější a zlepšeným výkonem dokázali v obou zápasech vybojovat tříbodové výhry.

Výrazně lépe se Ostravanům daří v Lize mistrů. Dokázali se probojovat až od osmifinále, ve kterém poměřili síly právě s šelmami z Liberce. I přes úvodní výhru Tygrů 1:0 dokázali Vítkovičtí v odvetě strhnout postup do další fáze soutěže na svou stranu, protože na domácím ledě dokázali Tygry porazit 3:1.

Špaček u mantinelu

Ofenzivně táhne Vítkovice Ondřej Roman, který má na kontě třináct kanadských bodů. Nejproduktivnějším obráncem je Karol Sloboda, který sice letos ještě branku nevstřelil, zato však již devětkrát připravil gólovou situaci pro své spoluhráče.

V brankovišti dostává v posledních utkáních přednost Daniel Dolejš před Patrikem Bartošákem. Jeho úspěšnost zákroků se pohybuje nad 91.5 procenty a právě on hájil branku při předchozích dvou Vítkovických výhrách.

Bílí Tygři už v letošní extraligové sezóně jednou své síly s Vítkovickými poměřili. V rámci desátého kola hraného 7. října se s ostravským týmem utkali na domácím ledě. Za Tygry se gólově prosadili mladíci Ordoš a Lakatoš, následně hosté snížili přesilovkovým gólem Baranky, ale střelou do prázdné branky pečetil vítězství Liberce Radim Šimek.

Říjnové vítězství si můžete připomenout v tomto sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu