Bílí Tygři Liberec

Potvrzeno! Brankář Ján Lašák se loučí s Bílými Tygry Liberec

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Další ze slovenských hokejových legend, brankář Ján Lašák, v následující sezóně již nebude dále pokračovat v dresu Bílých Tygrů Liberec. Majiteli kompletní sbírky cenných kovů ze světového šampionátu a dvojnásobnému mistru Česka skončila v Liberci smlouva a další mu již nebyla nabídnuta.

Osmatřicetiletý gólman přišel k Bílým Tygrům v průběhu sezóny 2013/2014 a hned týmu výrazně pomohl v záchranářských pracích a postupu do předkola play-off. V posledních dvou letech byl Ján Lašák základním stavebním kamenem doposud nejúspěšnější generace Bílých Tygrů. V libereckém dresu nastoupil celkem ke 144 extraligovým zápasům a jeho průměrná úspěšnost zákroků za tu dobu nikdy neklesla pod 91%.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Ukončení spolupráce s Jánkem Lašákem pro nás nebylo lehké rozhodnutí. Jánko je bezesporu brankář vysoké kvality, což během své kariéry nesčetněkrát potvrdil jak na mezinárodní, tak na klubové scéně. V Liberci je významně podepsán pod nejvýraznější úspěchy klubu, samozřejmě především pod ziskem mistrovského titulu. Přesto jsme se rozhodli, vzhledem k naší strategii v doplňování kádru, další kontrakt hráči nenabídnout. V nové sezóně chceme výrazně stavět na Romanu Willovi, kterého ve dvojici doplníme dalším mladým brankářem.

Bohužel v hektických dnech bezprostředně po skončení sezóny nebylo možné se s Jánem Lašákem rozloučit důstojněji, už teď je jisté, že tak chceme učinit v některém z prvních zápasů nového extraligového ročníku.“


Ján Lašák drží pevné postavení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit