Bílí Tygři Liberec

První domácí zápas! Tygři od čtvrtečních 17:00 vyzvou ruský Novokuzněck

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Po vítězství v Pardubicích čeká ve čtvrtek liberecké hokejisty druhý přátelský duel, v němž vyzvou ruský tým Metallurg Novokuzněck. První přípravné utkání svěřenci trenéra Filipa Pešána zvládli, uspějí i tentokrát?

Bývalý tým KHL

Metallurg Novokuzněck, založen v roce 1949, je profesionální ruský tým, který až do sezóny 2016/2017 působil v Kontinentální hokejové lize. Zde jeho největší úspěch činil postup do prvního kola play-off a konečné šestnácté místo v ročníku 2011/2012. Nyní působí v druhé východoevropské nejvyšší soutěži (VHL).


Město Novokuzněck se nachází v Kemerovské oblasti na Sibiři v Rusku a pro Liberec není tento celek vůbec neznámý. Již v uplynulých letech s ním odehrál dva vítězné zápasy. Poprvé před sezónou 2010/2011, kdy Tygři zvítězili 4:1. O pět let později se obě mužstva utkala znovu a opět se po totožném výsledku radovali Liberečtí.

Návrat k tradici

Tygři v přípravě vyzývají ruské týmy pravidelně již od roku 2014, kdy se poprvé utkali s týmem z KHL. Tehdy vyzvali Admiral Vladivostok, téhož roku přivítali i mužstvo Ariada Volžsk, hrající VHL. Následující sezónu to byl právě Novokuzněck a o rok později Amur Chabarovsk, opět jeden ze stabilních týmů KHL. I přes roční pauzu se Liberec k této „ruské tradici" navrátil a bude bojovat o další vítězství.


Po čistém kontě v Pardubicích

V minulém zápase proti Pardubicím se představila hlavně řada mladíků z Benátek spolu s brankářem Markem Schwarzem, který udržel čisté konto. Omlazená soupiska sehrála obdivuhodné utkání, kde ukázala své kvality a nakonec přemohla Dynamo 3:0.

Marek Schwarz o utkání v Pardubicích:

"Bylo to super, ohromně jsem se na ten duel těšil. Může se trénovat, jak chce, ale zápas je prostě něco jiného. Jsem rád, že jsme vyhráli. Podle mě jsme podali dobrý výkon, makali jsme celé utkání, jsem spokojen."


Pro Liberec se jedná již o třetí utkání s tímto ruským celkem, který byl zatím pokaždé přehrán. Očekává se, že tygří dres oblékne opět spousta mladíků z Benátek. Bude tato vzájemná spolupráce úspěšně pokračovat i nadále? To se dozvíme již ve čtvrtek. Úvodní vhazování zápasu s Novokuzněckem padne přesně v 17:00, vstup do arény je otevřen půl hodiny před zahájením. Vstupenka je za jednotnou cenu 100 Kč, držitelé permanentek mají vstupné zdarma. Přijďte naše mužstvo v prvním domácím utkání podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit