Bílí Tygři Liberec

Rodina Ješutových poděkuje v neděli před utkáním fanouškům za zapojení do veřejné sbírky

Date of publication Author Klub

Liberec - V průběhu celého play-off se Bílí Tygři kromě sportu soustředili také na charitativní činnost. Společně s Nadací SYNER se totiž rozhodli pomoct rodině Ješutových, která se dostala do tíživé situace. Společnými silami se nakonec podařilo vybrat více než půl milionu korun!

Sbírka na pomoc rodině Ješutových probíhala hned na několika frontách. Zájemci mohli přispět na transparentní účet, který Nadace SYNER vytvořila, hokejoví fanoušci se pak mohli zapojit také přispěním libovolné částky do kasiček, které byly nainstalovány v ochozu Home Credit Areny.

V těchto kasičkách se na hokejích vybralo celkem téměř 92 tisíc korun, v součtu s transparentním účtem se pak pro rodinu Ješutových podařilo vybrat skvělých 552 020 Kč! Na nedělním utkání proti Mladé Boleslavi se tak rodina rozhodla všem fanouškům, kteří se do sbírky zapojili, poděkovat. Stane se tak během speciálního předzápasového ceremoniálu.

Jedna rána za druhou

Michaela a Jan mají tři děti (8, 6 a 3 roky), žijí v Kořenově a do roku 2017 vedli normální rodinný život. Michaela byla v té době na mateřské, stupňující se bolesti zad a nohy ji dovedly k lékaři, který jí diagnostikoval zhoubný nádor blízko páteře. Rodinu Ješutových od té doby stíhala jedna rána za druhou.

Nádor se sice podařilo odstranit, ale pouze za cenu amputace nervů a znecitlivění levé nohy. Tatínkovi pomáhaly s dětmi babičky i kamarádky. Po propuštění domů se maminka učila chodit, po dalším půlroce i sedět.

Jan musel zůstat doma z práce, aby pomohl s běžným provozem rodiny. V tu dobu však na Ješutovy dopadla další rána - Janovi se zhoršila roztroušená skleróza (RS).

Rodina se semkla, z dětí se stali bojovníci, ale na spoustu věcí rodičům nezbývají síly. Chtějí dětem zajistit důstojné a funkční bydlení, před onemocněním se dali do oprav starého domku v Kořenově. Současná situace jim v tom nedovolí pokračovat nejen fyzicky, ale ani finančně.

Nadace SYNER vyhlásila veřejnou sbírku na rekonstrukci a úpravu bydlení pro rodinu Michaely a Jana. Žádná částka nemůže nahradit zdraví, ale může pomoci této rodině, aby měla místo k důstojnému životu.

A právě to by se nyní i díky vám všem, kdo jste se do sbírky zapojili, mělo povést. Děkujeme!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit