Bílí Tygři Liberec

Šelmy čeká už 66. bitva o sever! Naváží na vysokou domácí výhru?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Zápasy s Litvínovem mají pokaždé náboj, jedná se totiž o takové malé severočeské derby. Jeho další vydání se v rámci 23. kola Tipsport extraligy odehraje na Zimním stadionu Ivana Hlinky, kde to nikdo nemá jednoduché. Modrobílí ovšem mají na co navazovat, při předchozím setkání se totiž urodilo jednoznačné vítězství poměrem 5:0!

Víkend ve znamení remíz

Naši hokejisté před sebou mají další těžké souboje, po Litvínovu totiž přivítají v neděli Kometu Brno. Plynule tak navazují na rovněž nelehký program z minulého týdne. To se totiž nejprve představili v pátek na ledě úporné Olomouce, se kterou se o výsledek přetahovali až do samostatných nájezdů. V nich byli šťastnější domácí, mohli se tak radovat z výhry 3:2.

O dva dny později čekala Tygry práce před zraky více než sedmi tisícovek vlastních příznivců. Pod Ještěd zavítal Hradec Králové, který našemu mužstvu ukončil loňský ročník. Podle očekávání se jednalo o vyhrocený a velice vyrovnaný zápas. Vždyť spolu hráli dva sousedi z nejvyšších pater tabulky! S modrobílými to nevypadalo nejlépe, avšak po obrovské minele soupeřova gólmana srovnali při power-play na 3:3, načež v prodloužení dokonali obrat. Rozhodující trefu si v krásném zápase připsal Libor Hudáček, dvakrát se prosadil Tomáš Filippi. Právě slovenský forvard mu přitom při selhání Maxwella připravil snadnou branku.

Libor Hudáček o souboji s Mountfieldem

"Dva body jsou super. Trenér říkal, že to nebyl náš zcela ideální výkon. Tahali jsme za kratší konec, nakonec jsme ale našli cestu, jak vyrovnat, a poté i zvítězit. I to ukazuje sílu tohoto týmu. Ta chyba gólmana? Chtěl jsem jet za bránu a zachytit tam puk. Nevím, co chtěl brankář vymyslet, my mu můžeme akorát poděkovat. Myšlenka byla taková, že když prohrajeme buly, tak pojedu za tu bránu. Gólman mě poněkud překvapil, zabrzdil jsem, trochu jsem ho zkusil přečíst a vyšlo to."


Po výživném rozjezdu litvínovská dieta

Na úvod soutěže dokázala Verva vytěžit prakticky maximum ze zápasů, ve kterých narazila vesměs na mužstva, u kterých se předpokládá, že nebudou atakovat nejvyšší místa tabulky. Ještě po osmém kole se vyhřívala na nejvyšším poschodí extraligy, jenže poté přišel zlom. Z dalších patnácti střetnutí byla jedenáctkrát nucena opustit kolbiště v roli poraženého, což znamenalo strmý propad do oblasti předkola.

Momentálně drží Chemici nelichotivou šňůru čtyř proher, v rámci níž postupně nestačili na Olomouc, Třinec, Hradec a Kometu. Jednalo se ovšem o těsné souboje, ani v jednom z nich žlutočerní herně nepropadli. V domácím prostředí tak zcela jistě budou chtít, pokud možno, započít nájezd na vlnu opačnou.

Při střetnutí s našimi Tygry se Litvínovští budou muset zaměřit mimo jiné na disciplínu. Jen tři týmy v soutěži faulují více, což by se určitě mohlo vymstít. Svěřenci Filipa Pešána se totiž chlubí takřka smrtícími přesilovkami, jejich úspěšnost dosahuje bezmála 24% hodnoty. Jejich údernost neutrpěla ani absencí extraligového fenoménu Marka Kvapila, jenž díky lehčím zdravotním potížím neodehrál poslední dvě klání. V Olomouci zužitkovaly šelmy jednu, proti Hradci dokonce dvě početní výhody (a skórovaly při hře bez gólmana, všechny branky v základní hrací době tak vsítily při hře proti oslabenému protivníkovi).

Nelichotivá venkovní série

Zatímco před vlastními fanoušky šlapou liberečtí hokejisté jako dobře namazaný stroj, v arénách soupeřů už to v poslední době není tak libozvučná písnička. Poslední venkovní výhra se urodila 19. října. To naši hokejisté v parádním utkání jednoznačně porazili brněnskou Kometu. Poté už však následovaly pouze porážky, konkrétně ve Vítkovicích, Třinci, Mladé Boleslavi a Olomouci. Na severozápadě Čech už se budou odhodlaně snažit smolnou sérii zlomit!

Na Litvínov navíc umějí. Přehráli jej totiž při posledních čtyřech vzájemných setkáních, a to s velice interesantním skóre 17:6! Budou to Tygři, kdo si po zápase užije v kabině vítězný pokřik?

Toť otázka, která se začne na Zimním stadionu Ivana Hlinky zodpovídat od pátečních 17 hodin a 30 minut. Právě v tento čas padne úvodní buly, držte Bílým Tygrům palce! Pokud ne přímo na místě, tak alespoň na dálku.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 65
Bilance: 28 – 6 – 2 – 10 – 19
Skóre: 184:165

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit