Bílí Tygři Liberec

Smečka zavítá do hlavního města. Uloví Tygři v O2 aréně první venkovní body?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Program extraligy pokračuje a před Bílými Tygry stojí velká výzva. V 8. kole vyzvou svěřenci Filipa Pešána pražskou Spartu a právě na jejím ledě budou šelmy usilovat o první venkovní bodový zisk. Utkání v pražské O2 aréně začíná v pátek v 18 hodin a 30 minut.

Padesát na padesát

Dá se očekávat, že v O2 aréně bude k vidění velmi dramatické střetnutí. Oba soupeři totiž v dosavadním průběhu soutěže nastřádali stejný počet bodů, konkrétně devět. V tabulce pak figurují hned za sebou na sedmém, respektive osmém místě.

Bílí Tygři půjdou do akce poprvé od domácí prohry s lídrem soutěže z Chomutova a nečeká je rozhodně nic jednoduchého. V zápasech na hřištích soupeře totiž Severočechům není přáno. Všech devět bodů posbírali svěřenci Filipa Pešána před domácím publikem a do karet jim nehraje ani fakt, že Sparta doma ještě neprohrála.

S tímto pokusem si Roman Will poradil

Kvalitní oslabení

Pražany čeká již druhý zápas v týdnu. Ten první ale týmu z hlavního města nevyšel podle představ, v brněnské DRFG aréně nestačila Kalousova družina na domácí Kometu. A to Sparta v utkání velmi dlouho držela hubený jednobrankový náskok.

Jestli v něčem Sparta opravdu vyniká, je to hra při nestandardním počtu hráčů na ledě. V posledních dvou sezónách naháněla hrůzu především přesilovka Pražanů, letos to vypadá, že hlavním klenotem loňského čtvrtfinalisty bude oslabení. Sparta zatím dokázala ubránit přes 92 % přesilovek soupeře a v celé lize je v tomto ohledu vůbec nejlepší.



V létě úspěšnější Sparta

Hráči obou rivalů zatím v individuálních statistikách nikterak nevyčnívají a nejproduktivnější hokejisté mají zatím po čtyřech bodech. Na straně Liberce jde o Filipa Pyrochtu s Michalem Bulířem, za Spartu se tímto číslem pyšní útočník Lukáš Klimek.

Poslední vzájemná konfrontace se nedatuje daleko. V letním přípravném období zavítala Sparta pod Ještěd a už tehdy leccos naznačovalo tomu, že to mezi oběma celky bude hodně vyrovnané i letos. Utkání rozhodovalo prodloužení, ve kterém nakonec slavil pražský rival.

Bílí Tygři tím pádem mají velkou motivaci Spartě červencovou prohru vrátit. Navíc před jejími vlastními fanoušky! Utkání v pražské O2 aréně začíná v pátek v 18 hodin a 30 minut.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 60
Bilance: 18 – 6 – 0 – 9 – 27
Skóre: 158:178

Podívejte se na fragmenty z červencového klání:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit