Bílí Tygři Liberec

Střelec Žemba nebo expert na vítězné góly Burda. Jak se daří hráčům liberecké juniorky?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Juniorka se zatím v nadstavbě nachází na osmém místě s 25 body. Komu se z tygří smečky nejvíce daří? Kdo je nejtrestanějším hráčem týmu a jak se daří libereckým gólmanům? Pojďme se podívat na statistiky hráčů naší devatenáctky!

Žemba pálí ostrými

Nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů je Jan Žemba, který si v dosavadní sezóně připsal 36 kanadských bodů za devatenáct gólů a sedmnáct asistencí. Zdárně mu sekunduje Dominik Šeliga, jenž má na svém kontě třicet bodů za třináct branek a sedmnáct gólových přihrávek. Mezi další úspěšné střelce patří Jan Cikhart, Petr Šafařovský nebo Adam Klapka. Zajímavostí je, že nejvíce vítězných branek zaznamenal Václav Burda, jenž jich má dohromady tři z jeho celkových pěti.

Zápasy se často rozhodují v přesilovkách. V nich se Tygrům bohužel moc nedaří, v nadstavbě jich využili zatím 5, jejich procentuální úspěšnost je druhá nejhorší v lize. V oslabení už je to lepší, svěřenci trenéra Milana Plodka v nich totiž inkasují nejméně branek v celé soutěži. Naopak se jim v těchto situacích několikrát podařilo vstřelit branku soupeři. Libereckým expertem na branky v oslabení je Jakub Rychlovský, jenž za juniorku odehrál v této sezóně pouhých jedenáct utkání. Přesto se mu podařilo vsítit dvě branky při menším počtu Tygrů na ledě, což je společně s Janem Žembou nejvíce z celého týmu.

Charvát nejproduktivnější, ale i nejvylučovanější

Mezi obránci se směrem dopředu nejvíce daří Adamu Charvátovi, jenž má na svém kontě patnáct kanadských bodů za pět gólů a deset asistencí. O šest bodů méně si zatím připsali Filip Kovář a Petr Had. Velmi důležitý údaj pro obránce se nachází v tabulce +/−. Z Tygrů jsou na tom v tomto ohledu nejlépe útočníci Petr Šafařovský a Vojtěch Jiruš, kteří mají ve své kolonce hodnotu +11. Z obránců se v tomto aspektu nejlépe daří Filipu Kovářovi.

Kromě kanadského bodování obránců vévodí Adam Charvát ještě jedné statistice, ta už však není moc přívětivá. Je totiž nejvylučovanějším hráčem Bílých Tygrů, za tuto sezónu nasbíral už 84 trestných minut. Jen o tři minuty méně má na svém kontě Benjamin Vomáčka. V rámci celé soutěže jsou zmínění hráči na druhém a třetím místě. Na druhou stranu mají však Severočeši nejlepší hru v oslabení v celé soutěži, zatím se jim podařilo ubránit přes 92 % početních výhod soupeře!

Nejproduktivnější hráči:
Jan Žemba
33 zápasů
19 branek
17 nahrávek
35 bodů
Dominik Šeliga
34 zápasů
13 branek
17 nahrávek
33 bodů
Petr Šafařovský
35 zápasů
13 branek
15 nahrávek
29 bodů

Adam Charvát
32 zápasů
5 branek
10 nahrávek
24 bodů
Filip Kovář
26 zápasů
3 branky
6 nahrávek
23 bodů

Lukáš Pařík
22 zápasů
3,15 branek/záp.
91.22 % zás.
1 SO

Nemůžeme zapomenout ani na gólmany. Lukáš Pařík má úspěšnost zásahů přes 91 %. Oba muži s libereckou maskou průměrně inkasují přes tři branky na zápas. Pro Tygry jsou dlouhodobě brankáři hlavní oporou, což potvrzují i tuto sezónu, vždyť Liberečtí patří mezi týmy, které zatím dostaly nejméně gólů.

Nejtrestanější v lize

A jak se daří liberecké juniorce jako celku? Aktuálně se v v tabulce nachází 8. místě s 25 body. Na ostatní týmy ztrácí hlavně v ofenzívě, v 15 zápasech vstřelili pouze 40 gólů, což je nejméně z celé soutěže. Na druhé straně hřiště to už je lepší, se 46 inkasovanými brankami jsou jedni z pěti nejlepších bránících týmů ligy. Severočeši jsou jednoznačně nejvylučovanějším týmem soutěžě, zatím nastřádali už 317 trestných minut, což je o 57 více než druhý Vsetín.

Další zápas čeká devatenáctku už v úterý 29. 1. v Praze, kde se utkají s místní Slavií. Ta se nachází na 10. místě tabulky se ztrátou pouhých tří bodů na Tygry, bude to tedy velmi důležité utkání. Uspějí Severočeši? Zápas začíná v 17:45.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit