Bílí Tygři Liberec

Tygři doma vyzvou Olomouc, přidají šestou výhru v řadě?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Šelmy se vezou na vítězné vlně a již pět posledních měření končilo radostí na jejich straně. Nyní na svém území přivítají Hanáky, kterým se příliš nedaří – z posledních pěti soubojů ovládli jediný. Potvrdí modro-bílí svou formu i proti Kohoutům? Úvodní buly padne již tuto neděli v 16:00.

Elitní čtyřka

Svěřenci trenéra Patrika Augusty do roku 2021 vlétli ve velkém stylu. Z jedenácti odehraných mačů ztratili pouhé dva, a to dokonce až po samostatných nájezdech. S tím jde ruku v ruce také pozice v extraligové tabulce, v níž Liberečtí vyšplhali na třetí příčku. Ta by jim v letošním systému zajistila přímý postup do čtvrtfinále play off.

Naposledy se šelmy střetly se silným Dynamem, jež na jeho vlastním ledě porazily po téměř bezchybném výkonu Petra Kváči těsně 2:1. Tedy znovu jednobrankovým rozdílem, kterým skončilo i šest předešlých duelů Tygrů. Důležitost takových vítězství popisoval právě liberecký maskovaný muž:

Petr Kváča o vyrovnaných utkáních:

„Takové zápasy jsou a blížíme se už k play off, takže je budeme vídat častěji a častěji. Je dobré si to vyzkoušet a jsme rádi, že to dokážeme o ten jeden gól udržet až do konce a vyhrát za tři body.“


Boj o vyřazovací část

Hanáci okupují přesně opačné místo tabulky. Zatímco naši hráči jsou třetí nejlepší, ti olomoučtí až třetí od konce, tedy dvanáctí. A to je poslední umístění zaručující play off. Navíc se na ně dotahuje třináctý Zlín, který by také jistě nerad uzavřel sezonu už po základní části.

V pátek se oba konkurenti setkali, tehdy Olomouc s Berany ztratila v poměru 2:4, což znamenalo stažení jejího náskoku nad svým sokem na čtyři body. O motivaci mají tím pádem Kohouti postaráno.

Petr Kváča se připravuje zakročit

Liberecká převaha

Augustova družina na stejného soupeře letos narazila už třikrát a pokaždé se radovala! Olomoučtí navíc v těchto třech kláních vsítili pouhé dvě branky a jsou tak prozatím oblíbeným oponentem Severočechů.

Podaří se Tygrům dotáhnout tuto bilanci k dokonalosti a srazí Moravany i počtvrté? To se dozvíme od nedělních 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 27
Bilance: 14 – 2 – 0 – 2 – 9
Skóre: 65:37

Zajímavosti

  • Jaroslav Vlach je společně s Michalem Řepíkem nejlepším ligovým střelcem v období od začátku roku 2021. Za tu dobu vsítil již osm branek!
  • Liberečtí gólmani mají v součtu za všechny tři letošní odehrané zápasy s Olomoucí úspěšnost zákroků přes 97,5 %. Pochytali 79 střel z 81 možných.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina PO 2024 dámská

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit