Bílí Tygři Liberec

Tygři míří do pirátské zátoky. Získají v Chomutově první body?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Svěřencům trenéra Filipa Pešána se úvod do nového extraligového ročníku nepovedl podle představ. Za dvě utkání se totiž ani jednou gólově neprosadili a na svém kontě mají 0 bodů. Prolomí v Chomutově střeleckou smůlu?

Nepovedený start

Z vrcholu na dno. Tak by se dal nazvat začátek extraligy. V posledním přípravném zápase porazili Tygři na domácím ledě Chomutov 5:1, když využili hned tři přesilové hry. O týden později bylo ovšem vše jinak.

Na první kolo nové sezóny zavítaly šelmy do Plzně, kde nevstřelily jedinou branku a vrátily se domů bez bodu. V neděli se poté poprvé představily i před svými fanoušky a v duelu s Pardubicemi se i přes obrovskou snahu opět neprosadily.

500

Libor Hudáček o neproměněných šancích:

"Šance jsme měli, sám jsem se dostal minimálně do dvou, ale místo abychom je proměnili, udělali jsme z jejich brankáře hvězdu. Musíme si k tomu něco říct, protože tohle si v dalších zápasech už nemůžeme dovolit. V pátek jedeme do Chomutova, to bude další náročný zápas. Dvakrát jsme s nimi hráli v přípravě a pokaždé to byl boj o každý centimetr ledu. Musíme přepnout a hrát to samé, co oni. Zkrátka bojovat, tlačit se do brankoviště, hrát důrazně. Potom můžeme uspět."


Problém našemu týmu dělala především pevná defenziva Dynama, a pokud ji už Liberečtí překonali, zmařil jejich snahy o vstřelení gólu brankář Ondřej Kacetl. Do Chomutova tak pojedou Severočeši s jasným cílem - skórovat!

Rovněž bez bodu

Ani Pirátům se vstup do nového ročníku nepodařil. Tým z Podkrušnohoří zaznamenal přes léto řadu odchodů, včetně klíčového hráče Michala Vondrky. Proti Kometě ovšem podali velmi sympatický výkon, který ale nakonec na výhru nestačil.

Svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky nevyšlo ani druhé střetnutí. Na ledě Hradce Králové totiž opět i přes velkou bojovnost na svého soupeře nevyzráli a prohráli o jednu branku. Po dvou odehraných kolech jsou stejně jako Liberec na nule a ve vzájemném zápase rozhodně nedají Tygrům nic zadarmo.

Do utkání navíc nejspíše v dresu Chomutova naskočí bývalí hráči Liberce, kterých není zrovna málo. Konkrétně se jedná o Jana Stránského, Lukáše Vantucha, hostujícího Adama Dlouhého, brankáře Aleše Stezku, či Davida Šticha, jenž město pod Ještědem opustil v roce 2013.

Opět do prodloužení?

Svěřenci trenéra Filipa Pešána budou mít o motivaci rozhodně postaráno, neboť se jim proti Chomutovu poslední dobou moc nedaří. Utkání na začátku září sice Liberečtí ovládli 5:1, jenže z předchozích pěti měření sil, včetně přátelských zápasů, zvládli pouze jediný, a to až v nastaveném čase.

Prodloužení se ostatně ve vzájemných střetnutích Tygrů s Chomutovem hrají poměrně často. Výhra šelem v generálce na extraligu totiž utnula sérii čtyř duelů, které skončily nerozhodně po základní hrací době. I proto se dá očekávat velmi vyrovnaná a urputná bitva o vítězství.

500

Asistent trenéra Patrik Augusta před utkáním z Chomutovem:

"Jde o velmi náročného soupeře. Dvakrát jsme s nimi hráli v přípravě. Hrají velmi agresivně, skvěle bruslí, je to takový fyzický hokej. Určitě to nebude nic jednoduchého, na druhou stranu, náš cíl je v tuto chvíli jasný. Chceme uspět."


Získá naše mužstvo první body do tabulky? S jistotou nyní můžeme konstatovat, že pro to tygří smečka udělá maximum. Nám nezbýva nic jiného, než jí držet palce. Úvodní buly padne na ledě chomutovské Rocknet Arény v pátečních 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 20
Bilance: 8 – 3 – 0 – 5 - 4
Skóre: 55:42

Jak jsme již zmínili, poslední zápas s Chomutovem dopadl lépe pro hráče z města pod Ještědem. Utkání si můžete připomenout v následujícícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit