Bílí Tygři Liberec

Tygři v atraktivním duelu vyzvou na domácím ledě Hradec Králové. Vyhrají podeváté v řadě?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři si v úterý dokázali poradit i s Olomoucí a jejich série počtu výher v řadě se tak prodloužila na osm utkání. V pátek Severočechy čeká na domácí půdě atraktivní duel proti Královehradeckému Mountfieldu, pro který je Home Credit Aréna už tři roky nedobytná pevnost.

Série se prodlužuje

Tygři v poslední době válí. Naposledy museli skousnout porážku před měsícem, kdy padli v prodloužení na ledě Litvínova. Od té doby v osmi zápasech neztratili jediný bod, čímž se v tabulce vyhoupli až na čtvrtou příčku. Nyní čeká Tygry velmi důležitý zápas, neboť se jim postaví pátý Hradec Králové, tedy soused z tabulky. Severočeši však v tabulce na svého soupeře drží náskok pěti bodů a navíc neobvyklá čtyři utkání k dobru.

Šelmy navíc mají svému soupeři co oplácet, jelikož mu v prvním letošním střetnutí podlehly v nelítostné bitvě až po samostatných nájezdech. Kromě devátého vítězství v řadě se budou Tygři snažit prodloužit ještě jednu sérii. S Východočechy totiž naposledy v Home Credit Aréně prohráli 13. října 2013, a to po divoké přestřelce, ve které Tygři padli 6:7 na nájezdy. Od té doby je pro Královehradecké náš stadion nedobytný.

Mladý Slovák v bráně Mountfieldu

Ani Mountfieldu se nedaří vůbec špatně. V posledních šesti zápasech čtyřikrát získali plný počet bodů. Kromě Sparty se ovšem jednalo o zápasy s kluby, které se nacházejí ve spodních patrech tabulky. Ve střetnutí s Litvínovem navíc nedokázali svěřenci Václava Sýkory vsítit jedinou branku. V předcházejícím kole nevyzráli ani na zlepšující se Plzeň, které podlehli 1:4. Aktuálně se tak východočeský klub nachází v tabulce těsně za Libercem, tedy na páté pozici.

Tygry v pátek nečeká nic lehkého. Hradecké táhnou již tradiční opory Jaroslav Bednář a Jiří Šimánek. Bodování týmu vede předsezónní posila Richard Jarůšek, jenž přišel z Mladé Boleslavi. Zajímavější je to ovšem v hradecké svatyni. Až do minulého ročníku byl jasnou brankářskou jedničkou Ondřej Kacetl, nyní se ovšem objevil konkurent. A to mladý Slovák Patrik Rybár, který má momentálně odchytáno více utkání, než jeho kolega. Byl to právě on, kdo v devátém kole vychytal v nájezdech liberecké střelce, čímž si hned ve svém premiérovém extraligovém zápase připsal vítězství.

Pevná defenziva

Už měsíc neokusili Severočeši hořkost porážky a jejich skóre z posledních osmi utkání činí čtyřiadvacet vstřelených gól a pouhé čtyři inkasované. Na začátku této série vychytal Ján Lašák hned tři čistá konta v řadě! Napodobit se ho nyní snaží jeho mladší kolega Roman Will, jenž dokázal vynulovat Zlín a následně také Olomouc. Liberecký brankář si tak po své první extraligové nule připsal rovnou další a svádí v brankářských statistikách souboj s kolegou Jánem Lašákem.

Že se hráčům z města pod Ještědem daří v defenzivě dokazuje i fakt, že jsou druzí nejlepší, co se týče ubráněných oslabení. Navíc se zdá, že se svěřencům trenéra Filipa Pešána podařilo prolomit smůlu v koncovce, která je provázela na začátku sezóny. Tým táhne především Petr Jelínek, který v posledních pěti utkáních posbíral sedm kanadských bodů. Prokáží Tygři tuto formu proti Hradci? Přijďte je podpořit! Úvodní buly bude vhozeno v pátek v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 13
Bilance: 5 – 2 – 0 – 2 – 4
Skóre: 38:40

Zatím poslední domácí duel s Hradcem Králové přinesl v minulé sezoně nevídanou přestřelku. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit