Bílí Tygři Liberec

Základní část Esport hokejové ligy startuje. Tygry reprezentují Dzouvi a DannyZedlo

Date of publication Author Klub

Liberec - Už v sobotu odstartuje premiérový hokejový ročník, v němž mezi sebou změří síly nejlepší čeští hráči v konzolové hře NHL 20. Bílí Tygři se mohou v lize chlubit dvěma horkými želízky v ohni, reprezentovat je budou hráči Dzouvi a DannyZedlo. Představujeme oba borce, kteří v tvrdé konkurenci zabojují o prizepool v hodnotě 150 000 Kč.

Dzouvi

Bílí Tygři měli možnost volit v draftu jako první. A není překvapením, že sáhli po vládci celých kvalifikačních kol, Adamu Menšíkovi, který ve hře vystupuje pod přezdívkou Dzouvi. Během čtyř turnajů, kterých se během kvalifikace EHL zúčastnil, tento osmnáctiletý hráč pouze jedinkrát prohrál.

Student Sportovního gymnázia v Pardubicích aktivně hraje fotbal a florbal a je samozřejmě také fanouškem domácího Dynama. Právě Bílí Tygři však byli před draftem jedním z týmů, jejichž dres měl zájem obléknout. A to se mu nakonec také podařilo, jako jednička draftu by nyní měl být velkou oporou Tygrů v cestě za co největším úspěchem.

"Jsem rád, že můžu hrát zrovna za Tygry. Už před draftem mi bylo jasné, že hrát za Pardubice je nereálné, protože měly až poslední volbu v 1. kole draftu. Tak jsem počítal s tím, že to bude někdo z první trojice. Liberec mi byl nejvíce sympatický," hlásí vítěz loňského prestižního turnaje Xbox Masters a jeden z favoritů soutěže.

Souboje s domácími Pardubicemi se podle svých slov nijak nebojí. "Proti Pardubicím to bude stejný zápas, jako proti komukoliv jinému. Samozřejmě se budu snažit vyhrát," usmívá se Dzouvi. S hraním NHL má skutečně bohaté zkušenosti. "NHL na playstationu hraju nějak od NHL 11. Vždycky jsem hrál pro zábavu, ale v NHL 19 se to zlomilo a začal jsem to brát více vážně. Věnuju tomu tolik času, kolik škola dovolí. Ve všední den to jsou asi 2 až 3 hodiny. O víkendu to bývá někdy i více," uzavírá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

EHL draft @bilitygrilbc 🔥

Příspěvek sdílený Adam Menšík (@dzouvi_),

DannyZedlo

Druhým Tygrem v Esport hokejové lize bude Daniel Sedláček alias DannyZedlo. Šestnáctiletý student liberecké Obchodní akademie se kromě virtuálního hokeje věnuje rovněž florbalu, který hraje za liberecký klub FBC Liberec. Také on tak má k sportům osobně velmi blízko.

Přestože nemá za sebou tak výrazné úspěchy, jako Dzouvi, patří i DannyZedlo mezi velmi talentované hráče. V kvalifikačním žebříčku obsadil 27. pozici, nutno ovšem podotknoout, že mu k tomu stačila účast na pouhých dvou kvalifikačních turnajích, zatímco většina soupeřů se stejným bodovým ziskem absolvovala všech pět kvalifikací. Také proto po něm Bílí Tygři v draftu sáhli.

"Hrozně se na celý turnaj těším. Hned, jakmile jsem viděl, že projekt EHL vznikl, mě napadlo, že bych mohl reprezentovat právě Bílé Tygry," usmívá se liberecký mladík.

Spolu s kolegou Dzouvim už se na start ligy pečlivě připravuje. "S Adamem jsme spolu hráli hodně tréninkových zápasů a myslím si, že mě toho ještě hodně naučí. Je pro mě čest být v týmu zrovna s ním. Podle mě je to bezkonkurenčně nejlepší hráč na české a slovenské scéně. A vzhledem k tomu, že jsme nejmladší dvojice z celé EHL, tak si také hodně rozumíme," dodává DannyZedlo.

Základní část startuje 22. února

Už tuto sobotu čeká Esport hokejovou ligu první kolo. Jednotlivé kluby si to mezi sebou ve třinácti hracích dnech rozdají systémem každý s každým o místo v první osmičce, která týmům zajistí účast v play-off. To se uskuteční v rámci offline turnaje 12. dubna a rozhodne se v něm o historicky prvním vítězi nové soutěže.

V každém kole proti sobě nejprve nastoupí lépe nasazení hráči, následně změří síly zbylí dva hráči obou týmů. Skóre těchto dvou zápasů se sečtou a z tohoto součtu vzejde celkový výsledek. Hracími dny Esport hokejové ligy jsou středa a sobota, kola 7. března a 4. dubna budou probíhat offline a budou živě streamována.

Jak si Dzouvi a DannyZedlo v tygřích barvách v prvním ročníku Esport hokejové ligy povedou?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit