Bílí Tygři Liberec

Znovu na mistrovském ledě! Vyzrají Tygři v O2 Areně na Spartu?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po třech zápasech na domácím ledě v řadě se Bílí Tygři opět představí venku. A bude to návrat na zlatý led O2 Areny, kde před necelým rokem slavili zisk titulu. Jak se jim proti pražské Spartě povede tentokrát?

Proti finalistovi Ligy mistrů

Sparta se zatím letos nejlépe prezentuje na mezinárodním poli. Vždyť v hokejové Lize mistrů vytvořila nové české maximum a dokráčela až do finále. V něm těsně před reprezentační přestávkou ve Švédsku narazí na loňské šampiony, Frölundu, a pokusí se vybojovat velký úspěch.

Vzhledem k dlouhotrvající účasti v Lize mistrů však zároveň Spartě chybí několik utkání v české extralize. Utkání s Vítkovicemi dohrávala toto úterý a duel Pražanům příliš nevyšel. Skvěle chytajícího Patrika Bartošáka nedokázali ani jednou překonat a před vlastním publikem nebrali ani bod.

Navýší Tygři náskok?

V tabulce tak v současnosti patří Spartě až šestá příčka pouze s bodovým náskokem na sedmé Piráty. Pokud by ovšem oba své zbývající duely Pražané vyhráli, rázem by se posunuli do mnohem klidnějších pater tabulky. V takovém případě by jim rázem patřilo třetí místo.

Zato Tygři se vyhřívají na špici extraligy. Na tu se sice posunuli až 13. ledna, od té doby však během pár utkání nastřádali velmi zajímavý náskok. Zatímco další konkurenti v souboji o Prezidentský pohár ztráceli, svěřenci trenéra Pešána odskočili po středeční předehrávce se Zlínem již na rozdíl 11 bodů!

Vítězí hosté

Utkání se Spartou měla zatím letos jeden společný jmenovatel. Pokaždé se ze zisku bodů radoval hostující tým. V úvodu sezony vyhráli Pražané v Home Credit Areně 3:2, Bílí Tygři jim však porážku oplatili, když na ledě O2 Areny zvítězili 4:1. V zatím posledním vzájemném duelu uspěla Sparta v Liberci a odvezla si tři body po vítězství 3:1.

Dodrží Bílí Tygři tuto pravidelnost a odvezou si z ledu, kde minulý rok slavili zisk titulu, plný počet bodů? To se dozvíme v pátek od 18:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 59
Bilance: 18 – 6 – 0 – 8 – 27
Skóre: 155:174

Poslední domácí utkání se Spartou si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Pomozme Tygrům! Vytvořme na čtvrtfinále bílé peklo!

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Soutěžte na úterním utkání o vstupenky na Benátskou

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina PO 2024 pánská

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit