Bílí Tygři Liberec

Vojtěch
Jiruš

kup si
dres teď
Česká republika

Vojtěch
Jiruš

Pozice
útočník
Narozen
4. 2. 2002 (22 let)
Výška
177 cm
Váha
78 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Vojtěch Jiruš je rodákem z Ústí nad Labem, nicméně už od svých čtrnácti let svou hokejovou kariéru rozvíjí v liberecké organizaci. V ní prošel všemi kategoriemi, včetně několika startů za české mládežnické reprezentace . V sezoně 2019/20 dokonce nakoukl mezi dospělé na liberecké farmě.

Od toho momentu se v Chance lize uchytil a odehrál v ní za Benátky majoritní část svých zápasů. V aktuální sezoně 2021/2022 ovšem přišel povolávací rozkaz z A-týmu Bílých Tygrů a Jiruš tak v pouhých 19 letech nabírá zkušenosti v české extralize.

Související fotogalerie

Související články

Juniorka si s Plzní poradila v sérii i potřetí a míří do čtvrtfinále!

Plzeň/Liberec - Svěřenci Valdemara Jiruše zvládli úspěšně poslední krok v sérii s Plzní a využili svůj postupový mečbol hned na první pokus. Na západočeském ledě vedli po značnou část utkání a jelikož dokázali udržet indiány na uzdě, tak zvítězili poměrem 5:1 a postupují do čtvrtfinále, kde vyzvou Brno!

Série srovnána na 1:1! Juniorka zvládla druhé předkolo s Plzní

Liberec - Druhé předkolo s plzeňskou Škodovkou se neslo ve znamení možné ztráty Tygrů 0:2 na zápasy. Svěřenci Valdemara Jiruše ale po úvodním duelu, který přinesl celkem jedenáct branek, zaveleli ke klidnějšímu a nakonec i vítěznému průběhu. Liberecké naděje utkání ovládli 3:1 a do Plzně jedou bojovat o druhý bod v sérii.

Musíme navázat na výkon z prvních dvou třetin, říká po Plzni Galvas

Liberec – Svěřenci Valdemara Jiruše vlétli do prvního předkola proti plzeňské Škodovce velmi aktivně a po prvních dvou periodách vedli 5:3. V závěrečném dějství ale dokázali hosté vyrovnat, což poslalo klání do nastaveného času. V něm byli Západočeši šťastnější. Celý duel zhodnotil Tomáš Galvas, který také zmínil, na co musí junioři navázat směrem k dalším střetnutím.