Bílí Tygři Liberec

Petr
Kváča

kup si
dres teď
Česká republika

Petr
Kváča

Pozice
brankář
Narozen
12. 9. 1997 (26 let)
Výška
186 cm
Váha
89 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Petr Kváča s hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou, načež se ve čtrnácti letech zabydlel v Českých Budějovicích. Tam se propracoval až do tamního „A“ týmu, s nímž bojoval i o postup do extraligy. Ve stejné době navíc výrazně nakoukl do mládežnických reprezentací a jeho jméno dokonce zaznělo na draftu NHL, kde na něj ze 117. pozice získalo práva Colorado.

Díky svým výkonům nakonec Kváča povýšil do české nejvyšší soutěže, kde se přes Spartu a Litvínov propracoval až do Třince. Tam v průběhu ročníku 2019/20 převzal roli jedničky po Patriku Bartošákovi a příležitosti se rozhodně nezalekl! Ve třiceti utkáních zaznamenal více než 92% úspěšnost zásahů a následné léto si vysloužil smlouvu u Bílých Tygrů.

V libereckém prostředí prakticky ihned zazářil a nakonec si vysloužil ocenění nejlepšího gólmana sezony. V play-off vychytal Tygrům stříbrné medaile, a ročník završil dokonce účastí na MS v Rize z pozice třetího gólmana.

Související fotogalerie

Související články

Kváča se loučí s Tygry. Chci se posunout dál, Liberci patří velký dík, říká

Liberec – Neúspěšné čtvrtfinále s Hradcem Králové uzavřelo hned několik kapitol. Jedna z nich se týká i libereckého brankoviště, které v následujícím ročníku už nebude hájit Petr Kváča. V tygřím dresu naskočil do 162 zápasů a v sezóně 2020/21 dotáhl tým až do extraligového finále, načež získal i ocenění pro nejlepšího brankáře soutěže. „Zatím si nechám pro sebe, co bude dál. V Liberci ale končím,“ svěřil se pětadvacetiletý gólman.

Kváča s Flynnem nastoupili za Česko. Bodově se prosadil Ivan

Liberec - První reprezentační starty letošní sezóny Euro Hockey Tour si připsali Petr Kváča s Oscarem Flynnem. Další duely si zapsala i stálice slovenské reprezentace Michal Ivan a za výběr Německa si premiéru v seniorské reprezentaci odbyl bývalý liberecký útočník Bennet Rossmy.

O výsledku rozhodly smolné momenty, hodnotí prohru Petr Kváča

Liberec - Tygři za sebou mají prohru na domácím ledě. Pardubicím podlehli 3:4, o výsledku z velké části rozhodl gól v oslabení inkasovaný pouhých 11 vteřin před koncem. "Plnili jsme úkoly, na kterých celou sezónu pracujeme. Kluci hráli skvěle, musím je pochválit," říká k zápasu gólman Petr Kváča.