Bílí Tygři Liberec

Adam
Klapka

kup si
dres teď
Česká republika

Adam
Klapka

Pozice
útočník
Narozen
14. 9. 2000 (23 let)
Výška
201 cm
Váha
108 kg
Hůl
pravá

Profil hráče

Adam Klapka do velkého hokeje vkročil na Slavii, za kterou nastupoval až do let 2017/2018. Sezonu nato se totiž přesunul do liberecké organizace, v níž začal v kategorii U19. Ještě v tom roce si ovšem připsal 22 startů v Benátkách nad Jizerou.

V podobném rázu pokračoval ještě další ročník, pak ale přišla krátká pasáž v zámoří. Konkrétně v týmu Tri-City Storm, s nímž Klapka spojil něco málo přes rok své dosavadní kariéry. Nyní se však vrací do známého prostředí. V sezoně 2021/2022 by totiž měl střídavě nastupovat za A-tým Bílých Tygrů a farmu v Benátkách.

Kontrakt mladého, ale obrovitého útočníka (201 cm a 108 kg), platí až do konce ročníku 2021/2022.

Související fotogalerie

Související články

Klapka má za sebou premiéru v NHL! Naskočil v bitvě o Albertu

Calgary/Liberec — Z Benátek do NHL! Po skvělých výkonech ve své druhé sezoně na farmě byl Adam Klapka odměněn povoláním do hlavního týmu Calgary Flames, v jejichž dresu dnes v noci naskočil do derby proti úhlavnímu rivalovi z Edmontonu.

Tygři hned dvakrát uspěli v anketě Ledová klapka

Liberec - Bílí Tygři si kromě sportovního výkonu zakládají také na marketingu a práci s fanoušky, jehož nedílnou součástí je i videotvorba. Ta je každoročně oceňována také mezi hokejovými kluby v anketě Ledová klapka. A Tygři už popáté v řadě zaznamenali úspěch, když se letos hned dvakrát umístili na stupních vítězů.

Ledová klapka 2023: Tygři mají v nominaci hned tři videa!

Liberec - Stejně jako každý rok vybírá agentura BPA Sport Marketing nejlepší hokejová videa uplynulé sezony. A Bílí Tygři se tentokrát mohou pochlubit svým zástupcem v TOP 5 ve všech třech kategoriích!