Bílí Tygři Liberec

Daniel
Král

kup si
dres teď
Česká republika

Daniel
Král

Pozice
brankář
Narozen
3. 8. 2003 (20 let)
Výška
186 cm
Váha
77 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Daniel Král s hokejem začínal v necelých čtyřech letech na chotěbořském zimním stadionu, v té době však zastával pozici útočníka. Později změnil post na brankáře a na této pozici už zůstal. Z Chotěboře poté přestoupil do Havlíčkova Brodu, odkud se následně v roce 2019 vydal do Liberce.

Přes dorost a juniory se probojoval až do A-týmu Bílých Tygrů, kde si odbyl svou premiéru v sezoně 2022/23 proti brněnské Kometě. S dospělým hokejem se však seznamoval již v letech předchozích, když pravidelně nastupoval za prvoligové Benátky nad Jizerou, Litoměřice nebo Přerov.

Pravidelný mládežnický reprezentant se navíc podílel na jednom z největších úspěchů liberecké mládeže, když v sezoně 2021/22 dotáhl juniorku až ke stříbrným medailím. Stejný kov si v roce 2023 odvezl i z mistrovství světa "dvacítek".

Související fotogalerie

Související články

Draft CHL: Kluby si zajistily práva na Krále a Bartoviče

Liberec - Tradičně hned po nejsledovanějším draftu NHL si vybírají nové hráče také kluby z kanadských juniorských soutěží. Na 50. místě zaznělo jméno Adama Krále, ještě o osm příček výše se umístil bývalý Tygr Adrien Bartovič.

Tygři ovládli exhibici v Rozstání! V penaltách rozhodl Král

Rozstání/Liberec – V pátečních devět hodin večer odstartovalo v Německu fotbalové EURO. Pro některé fanoušky ovšem fotbalový svátek začal již v pozdní odpoledne, a to předkrmem v podobě exhibice v Rozstání. Již tradiční přátelské utkání mezi místním fotbalovým družstvem a hokejisty Bílých Tygrů se odehrálo opět před hojnou diváckou kulisou.

Tomáš Filippi zvolen hokejistou sezóny! Král je nejlepší nováček

Praha/Liberec – Již tento týden odstartuje v Praze a Ostravě mistrovství světa, ještě předtím ale bylo potřeba ocenit ty nejlepší hráče uplynulého extraligového ročníku. Na tradičním galavečeru Hokejista sezóny zazněla hned tři tygří jména!