Bílí Tygři Liberec

Dávid
Gríger

kup si
dres teď
Slovensko

Dávid
Gríger

Pozice
útočník
Narozen
28. 11. 1994 (29 let)
Výška
178 cm
Váha
78 kg
Hůl
pravá

Profil hráče

Odchovanec popradského hokeje byl už v mládežnických letech velice produktivní, čímž si vysloužil i pozvánky do reprezentačních výběrů. V nejvyšší slovenské lize pravidelně nastupoval již od osmnácti let, načež se odebral do Karlových Varů, kde svůj talent rozvíjel v mezinárodní juniorské MHL. Podstatnou kariérní metu Gríger zaznamenal v sezóně 2013/14, kdy exceloval na mistrovství světa juniorů.

Od ročníku 2015/16 se Gríger už napevno zabydlel v dospělém hokeji a stal se pevnou součástí týmu Karlových Varů i slovenského národního týmu.

V extraligovém ročníku 2018/19 se slovenský forvard blýskl 33 body a po životní sezóně se upsal Bílým Tygrům Liberec, kde na své výkony navázal. O premiéru na světovém šampionátu ho však připravilo zranění. Na následnou olympijskou kvalifikaci už se ale Gríger podíval.

Související fotogalerie

Související články

Dávid Gríger přestupuje do Karlových Varů

Liberec – Po dvou sezónách strávených pod Ještědem se s Bílými Tygry loučí Dávid Gríger. Slovenský forvard se po vypršení smlouvy rozhodl pro návrat do Karlových Varů.

Konečně jsme si pomohli přesilovkami, říká po výhře v derby Gríger

Liberec - Bílí Tygři v posledním derby základní části vyhráli v prodloužení 4:3. Velkou stopu v duelu s Boleslaví zanechal David Gríger, který asistoval hned na dvě branky. Bílým Tygrům se zároveň podařilo ubránit všechna oslabení a využít dvě ze čtyř přesilových her. "Snažíme se na přesilovkách pracovat každý trénink. Jsme si vědomi toho, že nám v poslední době nejdou a od tohoto úspěchu se musíme odrazit," řekl po utkání s Bruslaři útočník Gríger.

Marek Zachar: Přestal jsem tolik přemýšlet nad zakončením

Liberec - Severočeši v zápase s Českými Budějovicemi padli 1:2. Jediný gól Tygrů vstřelil po povedené individuální akci Marek Zachar, který v novém kalendářním roce bodově pookřál. Společně s Dávidem Grígerem a Janem Ordošem tvoří již osm zápasů druhou útočnou formaci, která si sedá čím dál víc.