Bílí Tygři Liberec

Jakub
Neužil

kup si
dres teď
Česká republika

Jakub
Neužil

Pozice
brankář
Narozen
9. 11. 1994 (29 let)
Výška
190 cm
Váha
90 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Sedmadvacetiletý gólman vyrostl pro dospělý hokej v pražské Spartě, kde působil od osmé třídy až do juniorů. Následně sbíral cenné zkušenosti v Chance lize, v dresu Prostějova si vydobyl pozici stabilní jedničky a patřil mezi nejlepší gólmany celé ligy. V druhé nejvyšší české soutěži za svou kariéru odchytal celkem 187 utkání. Před sezonou 2020/21 se vrátil domů na Spartu a připsal si i první starty v extralize.

Následující ročník pak také začal ve Spartě, za níž odchytal devět zápasů. V závěru ale odešel na hostování do Litvínova, kde přidal dalších pět utkání. Teď ho čeká nová výzva v podobě angažmá u Bílých Tygrů

Související fotogalerie

Související články

Za minulou sezónou dělám tlustou čáru, praví Bulíř. Tuší nový styl

Liberec - S kapitánským céčkem měl být velkým tahounem Tygrů. Místo toho však přišly zdravotní problémy, a tak si v uplynulém ročníku fanoušci Michala Bulíře moc neužili. „Pro moji psychiku to bylo těžké,“ svěřil zkušený centr, který vyhlíží lepší zítřky.

V bráně jsem se soustředil hlavně na sebe, říká Jakub Neužil

Liberec - Bílí Tygři ve čtvrtém čtvrtfinále Mountfieldem padli v poměru 1:2. Naděje na srovnání však dlouho držel liberecký Jakub Neužil, který se do branky v soutěžním utkání postavil po 35 dnech. "Pořád jsem věřil. Náš tlak se stupňoval a čím zápas směřoval k závěru, tím jsme hráli líp a měli ze hry víc,“ říká po své premiéře v extraligovém play-off.

Série ještě nekončí, neskládá zbraně Bulíř a chválí Neužila

Liberec - Bohužel ani druhý domácí duel Bílým Tygrům nevyšel, a tak je Mountfield pouhý jeden krok od postupu do semifinále. Jak ale ujišťuje jediný střelec Bílých Tygrů z duelu číslo 4, Bílí Tygři rozhodně nic nevzdávají.