Bílí Tygři Liberec

Christian
Thomas

kup si
dres teď
Kanada

Christian
Thomas

Pozice
útočník
Narozen
26. 5. 1992 (32 let)
Výška
175 cm
Váha
80 kg
Hůl
pravá
Zápasy
9
Góly
0
Asistence
1
Body
1
+/-
-5
Trestné minuty TM
2

Profil hráče

Syn Steva Thomase, který odehrál v NHL přes dvanáct stovek utkání, se narodil v roce 1992 v Torontu. Navzdory své malé výšce dovedl být v juniorských kategoriích velmi produktivní, což neuniklo zraku skautů Rangers. Ti ho v roce 2010 draftovali už na začátku druhého kola.

V sezoně 2012/13 pak přešel do dospělého hokeje. Ve farmářské AHL si za 335 zápasů připsal 190 bodů. O patro výš v NHL jich zapsal sedmadvacet. Po ZOH 2018 v Jižní Koreji, kde s Kanadou v utkání o bronz porazil český tým, se na následující sezony přesunul do Evropy. Zde vystřídal snad všechny přední soutěže, od švédské, ruské, švýcarské, finské až po mezinárodní ICEHL. Právě v té strávil v barvách Bolzana poslední dvě sezóny, po nichž vyslyšel volání zpod Ještědu.

Zajímavostí je, že kromě svého otce má Christian v rodině dalšího známého hokejistu. Jeho švagrem totiž není nikdo jiný než veterán NHL Adam Henrique.

Související fotogalerie

Související články

Christian Thomas: Nechtěl jsem jít někam, kde budou nízké ambice

Liberec - Na začátku srpna se k týmu připojil i Christian Thomas, nová posila z Kanady. „Zázemí je tu opravdu na vysoké úrovni, tréninky probíhají v rychlém tempu. Jsou tu velmi dobří hráči, zatím jsem nadšený," hlásí šikovný útočník.

Finální fáze přípravy odstartovala! Tygři na ledě se Šimkem i čerstvou posilou

Liberec – Na ledě chyběl pouze lehce zraněný Petr Kváča a kanadská posila Christian Thomas. Jinak měl trenér Filip Pešán k dispozici kompletní „A“ tým, který v pondělí zahájil poslední fázi letní přípravy!

Tygři posilují útok. Přichází syn legendy NHL

Liberec - Bílí Tygři hlásí druhou posilu do ofenzivy. Z Bolzana přichází produktivní kanadský forvard Christian Thomas, který má za sebou starty v NHL, převážnou část kariéry strávil v AHL. S klubem podepsal smlouvu na jeden rok s roční opcí.