Bílí Tygři Liberec

Zápasy za „A“ tým? Skvělá zkušenost, hlásí Jenčovský

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – I v letošní přípravě dostávají v zápasech tygřího „A“ týmu šanci mladí hráči, kteří tak sbírají první cenné zkušenosti s dospělým hokejem. Jedním z nich je i Mikuláš Jenčovský.

Právě devatenáctiletý forvard už nastoupil do tří přátelských utkání za sebou. V tom posledním byl tak u vyrovnaného klání s Pardubicemi, které Liberečtí prohráli až po nájezdech. „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, pak jsme si ale něco řekli v kabině a srovnali jsme. Bohužel se nám nepovedl ten závěr,“ ohlíží se Jenčovský za střetnutím v rámci Letních hokejových her.

Remíza byla přitom i tak velmi cenným výsledkem, vždyť Liberečtí prohrávali už během první třetiny 0:2. První gól navíc Dynamo vstřelilo už po pěti vteřinách hry. „Zasáhlo nás to, ale zvedli jsme se a snažili se to napravit,“ říká mladý útočník na bleskovou branku soupeře.

Trenér Jiří Kudrna o zapojení hráčů z juniorky
Trénují s našimi zkušenými hráči a už se objevili i v zápasech. Je to pro ně velká příležitost a šance poznat, jak chutná dospělý hokej.

V zápase přitom nebyl jediným mladíkem. Svůj první start mezi dospělými si připsal teprve sedmnáctiletý Vojtěch Hois, debut si také v minulém střetnutí odbyl Radek Janata. První starty mezi dospělými rovněž sbírá i obránce Jakub Dvořák. „Je to oproti juniorce jiné, hlavní rozdíl je v síle. Trochu se s tím peru, ale je to skvělá zkušenost,“ popisuje Jenčovský skok do vyšší kategorie.

A jak vlastně probíhalo jeho zapojení do „A“ mužstva? „Pan trenér Jiruš mě kontaktoval, že jim vypadli nějací hráči a potřebují doplnit sestavu. A tak jsem naskočil,“ popisuje. S novou úrovní se rozhodně pere statečně, v předchozím utkání na ledě Litvínova si navíc mezi chlapy připsal svůj první gól. „Byl to úžasný pocit. Bohužel jsem si ale nestihl schovat puk,“ lituje trochu.

Tomáš Filippi o mladých hráčích
Je super, že takhle mladí kluci dostávají šanci v přípravnách zápasech. Dávají góly a rozhodně nám pomáhají.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit