Bílí Tygři Liberec

Sebastian
Čederle

kup si
dres teď
Slovensko

Sebastian
Čederle

Pozice
útočník
Narozen
21. 2. 2000 (24 let)
Výška
187 cm
Váha
86 kg
Hůl
levá

Profil hráče

S velkým hokejem začal Čederle ve své rodné Skalici na západě Slovenska. Mezi vrstevníky v mládežnických týmech vyčníval, a tak v sezoně 2017/2018 poprvé nakoukl mezi dospělé. Za tamní A-tým, hrající druhou nejvyšší slovenskou ligu, si připsal osm startů a vstřelil jednu branku.

Vrcholem jeho kariéry ale pravděpodobně byla následná nominace do slovenského národního týmu pro MS U18 v Rusku téže sezony. Tam mimochodem pomohl asistencí porazit i výběr České republiky. Dobré výkony mladého Slováka následně zapříčinily konec na Slovensku a přesun na sever Evropy.

Ve Švédsku přidal dvě sezony v nejvyšší juniorské soutěži za Rögle, nato se už ale stal součástí liberecké organizace. Loni ještě nastupoval výhradně za farmu v Benátkách, ročník 2021/2022 mu ovšem už otevřel cestu do hlavního týmu Bílých Tygrů, za nějž aktuálně střídavě nastupuje.

Související fotogalerie

Související články

Sebastian Čederle míří na hostování

Liberec - Dvaadvacetiletý forvard Sebastian Čederle odchází na vlastní žádost na hostování do slovenské Nitry. Důvodem je jeho menší herní vytížení v A-týmu Bílých Tygrů, za které v letošní sezoně naskočil do sedmi utkání, v nichž nebodoval.

Tygři si pojistili služby šesti hráčů. V Liberci naopak končí Klepiš

Liberec – Mladíci Jakub Rychlovský, Adam Klapka, Jan Štibingr a Sebastian Čederle budou nadále součástí soupisky Liberce. Totéž platí i pro zahraniční beky T.J. Melancona a Michala Ivana. Naopak zkušený útočník Jakub Klepiš pod Ještědem končí.

Tygři na Zlín nestačili. S Berany padli 3:5

Zlín/Liberec - Severočeši započali šňůru pěti venkovních utkání neúspěšně. Na ledě Beranů se Tygři snažili o vyrovnání až do poslední chvíle, ani masivní závěrečný tlak však kýžené srovnání nepřinesl. Svou premiérovou trefu v extralize si připsal obránce Jakub Šedivý, první bod v nejvyšší soutěži za asistenci zase útočník Sebastian Čederle.