Bílí Tygři Liberec

Tygří akademie slavnostně zakončila sezónu, rozdávala se i ocenění

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V pondělí 27. května se ve VIP prostorách Home Credit Areny uskutečnilo už tradiční zakončení uplynulé hokejové sezóny akademie. Součástí programu bylo také předávání individuálních ocenění Tiger Awards.

Na akci se dostavili i zástupci nejvyššího vedení Bílých Tygrů v čele s prezidentem klubu Petrem Syrovátkem, či generálním manažerem Ctiborem Jechem. Společně s nimi přišli mladým hokejistům poblahopřát k dosaženým úspěchům také zástupci tygřího A-týmu, mezi nimiž nechyběl realizační tým v čele s Filipem Pešánem nebo například hrající legenda našeho klubu Lukáš Derner.

Po úvodních hodnoceních z úst prezidenta klubu pana Petra Syrovátka a generálního manažera tygří akademie Jiřího Bermanna už přišla řada na slavnostní vyhlašování individuálních Tiger Awards. Na volbě hráčů se vždy podíleli všichni trenéři deváté třídy, dorostu a juniorky.

All-star formace

Do nejlepší formace složené z hráčů naší akademie byli mimořádně vybráni hned dva gólmani, oba z kategorie U20 – Michael Schnattinger a Vojtěch Hambálek, kteří společně patřili k absolutní špičce v rámci juniorské extraligy. Schnattinger byl dokonce součástí bronzového týmu na MS juniorů, Hambálek je adeptem na místo v brankovišti v "nové" reprezentační dvacítce.

Obranný pár tvoří Lukáš Kachlíř (U17) a Adam Král (U20). Kachlíř strávil většinu sezóny v dorostu, na play-off se ovšem přesunul do kategorie U15, kam věkově ještě spadá, a výrazně přispěl k titulu. Výborně si navíc vedl i v reprezentaci U16, ačkoliv byl o rok mladší než ostatní. Získal také stříbro na mládežnické olympiádě v Koreji. Výrazný posun udělal v sezóně i Král, jenž povedený ročník okořenil například účastí na úspěšném Memoriálu Hlinky a Gretzkyho, či MS U18.


V útočné trojici byli hned dva zástupci naší zlaté devítky – Matěj Kučera a Šimon Šejc. Oba patřili k nejlepším hráčům svého ročníku, což podtrhli ještě v samotném závěru sezóny, kdy se zúčastnili vrcholných akcí projektu VTM. Měli tedy první příležitosti ochutnat mezinárodní měření sil v dresu se lvem na prsou. Trojici doplnil Šimon Bělohorský z kategorie U17, který se už jako prvoročák zařadil mezi nejzajímavější útočníky extraligy dorostu, dařilo se mu i v reprezentaci a také on byl důležitou součástí stříbrného týmu na olympiádě v Jižní Koreji.

Nejlepší student

Bílí Tygři kladou kromě hokeje velký důraz také na vzdělání svých hráčů, proto oceňují i nejlepšího studenta v rámci akademie. Letos toto ocenění získal Jaromír Pérez, který dokázal skloubit studium na gymnáziu se sportovním programem, který už výrazně přesahoval do tygřího A-týmu. Symbolicky v den předávání cen navíc úspěšně odmaturoval!

Největší pracant

Ocenění pro nejpracovitějšího hráče, které zohledňuje i přístup mimo led, si zaslouženě odnesl obránce loňského dorostu Jakub Seidl, který si od předávajícího Jakuba Ficence vyslechl chválu za svoji každodenní práci i zarputilost.


Oddanost hokeji

Cenu za oddanost hokeji získal brankář loňského dorostu Matěj Hrášek. Ten v tygřích mládežnických kategoriích v předešlých sezónách zastával spíše roli dvojky, stále ovšem tvrdě a pokorně pracoval na trénincích a jako náhradník byl důležitou součástí týmu i při zápasech.

Mimořádný počin

Tygří akademie znovu udělila i cenu za mimořádný počin. Letos ji získal kapitán mistrovské deváté třídy Stanislav Sanejstr! Talentovanému obránci se v kategorii U15 povedlo něco zcela nevídaného. Díky tomu, že v devítce dostával prostor už jako mladší, dokázal v kategorii U15 posbírat celkem pět medailí (dvě extraligové, tři z turnajů krajů)!

Na závěr formální části programu ještě následovalo vyhlášení a poděkování právě mistrům extraligy devátých tříd, jimž přímo na pódiu pogratulovali také Filip Pešán s Lukášem Dernerem. Pešán, který zejména zápasy v play-off pozorně sledoval, vyzdvihnul soudržnost a herní sebevědomí týmu, který se lacině nezbavoval kotoučů ani v nejtěžších momentech sezóny. Derner jakožto odchovanec klubu a hráč, jenž nasbíral přes tisíc startů v extralize prozradil, že hlavním klíčem k podobné kariéře je neustálá víra v sám sebe a touha jít si za svým cílem.

Všem oceněným hráčům blahopřejeme! Fotogalerii z akce si můžete prohlédnout na tomto odkaze.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit