Bílí Tygři Liberec

Extraliga juniorů je rozlosována. Tygři začnou proti nováčkovi

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Jako první z mládežnických soutěží zná rozlosování pro novou sezonu ta nejvyšší – DHL extraliga juniorů. Odehrávat se bude ve stejném formátu jako v minulém ročníku, začne přesně s příchodem září.

Juniorská extraliga má po loňském rozšíření šestnáct účastníků, kteří jsou na úvod rozděleni do dvou skupin. Jejich složení doznalo mírné změny, neboť sestoupila Olomouc a postoupila Slavia. Sešívaní budou logicky hrát na západě a uvolněné místo na východě zaujme Hradec Králové.

V rámci základních skupin se týmy utkají čtyřikrát každý s každým, což znamená 28 kol. Hrát se tentokrát bude méně než tři měsíce: Soutěž odstartuje v neděli 1. září a základní část vyvrcholí v sobotu 23. listopadu.

Novinku oproti minulé sezoně představují hrací dny: Místo čtvrtků se vrací pátky, k tomu zůstávají soboty. To ovšem neznamená návrat dvojzápasů na tripech, tým vždy sehraje jedno utkání doma a jedno venku. Aby se skupiny stihly odehrát tak rychle, na programu jsou i čtyři vložené pondělky – v 5., 10., 17. a 26. kole, pokud nepočítáme ten v rámci úvodního dvoukola.

Složení základních skupin

Západ: HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, HC Litvínov, Bílí Tygři Liberec, HC Motor České Budějovice, HC Slavia Praha

Východ: HC Oceláři Třinec, HC Dukla Jihlava, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Kometa Brno, Berani Zlín, HC Dynamo Pardubice, HC ZUBR Přerov, Mountfield HK.

První čtyři týmy z každé skupiny postoupí do vyšší nadstavby, celky z pátých až osmých příček půjdou do nižších nadstaveb. Tato druhá fáze soutěže potrvá od 29. listopadu do 3. března. I v ní budou čtyři vložené pondělky.

Elitní čtyřka z vyšší nadstavby zamíří přímo do čtvrtfinále play-off. Celky z jejího pátého až osmého místa půjdou do předkola, kde vyzvou týmy z prvních čtyř příček nižší skupiny. Poslední čtyřka sehraje šest dodatečných kol ve skupině o udržení, nejslabší tým pak sestoupí do Ligy juniorů.

Svěřenci Valdemara Jiruše vstoupí do sezóny na domácím ledě, když v neděli 1. září změří síly s nováčkem – pražskou Slavií. V pondělí 2. září pak náš tým čeká výjezd k malému severočeskému derby do Litvínova.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit